Christina Schollins nya tunga bakslag efter tiden i rullstol – smärtsamma nobben: ”Ledsen och arg”

Christina Schollin, 85, återhämtar sig efter en fotoperation.
Skådespelaren kan inte gå – och nyligen var hon med om ett tråkigt bakslag.

Skådespelaren Christina Schollin, har i decennier stått på Sveriges stora scener inom såväl tv, film och teater. Där har hon stått för en rad klassiska roller, bland annat i ”Fanny och Alexander”.

Tidigare i höstas avslutade hon sin scenkarriär efter att ha spelat drottningen i Dramatens uppsättning av klassikern ”Macbeth”. Schollin hyllades av både kritiker och publik för sin rollgestaltning.

Artikeln fortsätter under bilden.

Christina är också flitigt förekommande medverkande i Kanal 5-succén ”Wahlgrens värld”. Bildkälla: Skärmdump/Kanal 5

När Christina sedan skulle åka till Spanien för lite ledighet var olyckan framme.

Den 85-åriga stjärnan ramlade i trapporna, bröt foten – och fick åka hem till Sverige igen för operation.

För några veckor sedan beskrev hon läget i positiva ordalag.

– Det blir bättre och bättre. Jag är gipsad och får ju göra rörelseövningar för att förbättra blodcirkulationen. Det är inga stora smärtor längre, gör bara lite ont, sade hon då, i en intervju med Nöjeslivet.

LÄS MER: Christina Schollins besked om Let’s dance: ”Tackade naturligtvis…”

Skådespelaren och tv-profilen berättade då att hon påbörjat rehabiliteringen – samtidigt som hon meddelade att det inte gick att stödja på foten.

– Jag inriktar mig på att träna och se till att läkningsprocessen kommer i gång ordentligt. Jag har också riktat in mig på att jag inte kommer kunna stödja på foten i sex veckor, säger hon.

Detta hindrade dock inte henne och maken Hans Wahlgren från att ställa till med fest då hon nyligen fyllde 85, och paret 60 år tillsammans.

Artikeln fortsätter under bilden.

Christina Schollin hyllar vården: Fantastisk

Men bara dagar senare har Schollin drabbats av ett bakslag. På Instagram beskriver skådespelaren vad som hände nyligen när hon skulle transporteras från sjukhuset och hem, efter att ha blivit gipsad. Schollin poängterar att hon är så nöjd med vården hittills.

– Jag har fått fantastisk vård av den svenska sjukvården och bra transport hjälp när jag måste skjutsas med bil i min rullstol! Så tacksam för det – utom i går!!!!! skriver hon och förklarar att chauffören på rullstolstaxin inte ville hjälpa henne och Hans uppför trappan.

– Han sa att han inte orkade för han hade ont i rygg och axlar! Men han drog i alla fall rullstolen med hjälp av Hans genom snömodden på gräsmattan till huset. Men uppför trappan vägrade han att dra upp rullstolen, vilket en annan chaufför hade klarar galant tidigare.

Bakslaget: Ont överallt

Hela upplevelsen blev jobbig för Christina.

– Jag fick nästan panik och tvingades resa mig ur rullstolen och hoppa uppför trappan på ett ben (jag får inte stödja på den brutna foten!) . Tur att Hans kunde stötta – annars hade det aldrig gått! I dag har jag ont överallt och orkar inte ens ta mig upp på min gåstol! Ledsen och arg är jag (det tillåter jag mig att vara) och jag hoppas verkligen inte att ni andra som – liksom jag är beroende av hjälp – råkar ut för detsamma, skriver Schollin och berättar också att hon är tacksam för det stöd som vänner och grannar visat under rehabiliteringen.

Hon försöker helt enkelt se det positiva i allt, och förklarar att hon nog kommer klara denna utmaning också!

Krya på dig, Christina!

Skriv gärna en kommentar.