Foto: Kanal 5

Christina Schollins sorg – efter Rolf Skoglunds död

Christina Schollin sörjer.
Den folkkära skådespelaren har förlorat en tidigare kollega – Rolf Skoglund som somnade in tidigare i veckan.

I ett känslosamt inlägg på Instagram beskriver hon saknaden.

Skådespelaren och tv-profilen Christina Schollin, 84, har under våren varit högaktuell i rollen som drottningen i Dramatens uppsättning av Macbeth. I september återkommer hon i föreställningen som även ges under hösten.

Nu väntar sommarledigt för den rutinerade skådespelaren, som är nöjd med vårens insatser på Dramatens scen.

”Tack till alla er som kom bakom scenen efter föreställningarna av (Macbeth) på Dramaten!!!! Så underbart att höra att ni har fått en upplevelse utöver det vanliga! Då är teater som bäst”, skriver Schollin, som på senare år också varit högaktuell i Kanal 5-serien ”Wahlgrens värld, på Instagram.

Men livet bjuder som bekant på både glädje och sorg.

I veckan nåddes svenska folket av beskedet att skådespelaren Rolf Skoglund gått ur tiden. Stjärnan, som medverkade i ett 30-tal filmer och många tv-produktioner, blev 81 år.

För de allra flesta förknippas han med rollen som pappan Gösta Backlund i Kjell Sundvalls tv-klassiker ”Vi hade i alla fall tur med vädret” från 1980, där han spelade mot kollegan Claire Wikholm. På bilden nedan syns de vid en pressträff på Filmhuset i Stockholm i samband med uppföljaren ”Vi hade i alla fall tur med vädret – igen!”.

STOCKHOLM 20080901 Vid en pressträff på filmhuset i Stockholm på måndagen presenterades den svenska filmhösten med en mängd filmer. På bilden Claire Wikholm och Rolf Skoglund, huvudrollsinnehavarna i "Vi hade i alla fall tur med vädret-igen!". Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20080901 Vid en pressträff på filmhuset i Stockholm på måndagen presenterades den svenska filmhösten med en mängd filmer. På bilden Claire Wikholm och Rolf Skoglund, huvudrollsinnehavarna i ”Vi hade i alla fall tur med vädret-igen!”. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Skoglund sörjs nu av familj, vänner och kollegor i filmbranschen. Däribland Christina Schollin, som på onsdagen beskrev sin sorg i ett känslosamt inlägg på Instagram. Där visade hon upp en del svartvita foton från sina samarbeten med Skoglund genom åren, och skriver samtidigt att hon önskar att sin tidigare kollega ska få vila i frid.

”Rolf (Skoglund) RIP!”, skriver hon och fortsätter:

”Minns med glädje de gånger vi arbetat ihop: på TV: ”Den längsta da” 1971, där Pernilla Wahlgren debuterade! ”Mer panik i Tomteverkstan” 2021”.

Hon passar på att hylla sin tidigare kollega.

”En glädje att ha fått arbeta med dig Rolf”, skriver Christina Schollin.

Tack för allt, Rolf Skoglund! Vila i frid.