Claes Elfsbergs livsförändring – efter sjukdomskampen: ”Lyckligt lottade”

Claes Elfsberg

Claes Elfsberg

Det var i mars som tidigare SVT-profilen Claes Elfsberg berättade att han och frun troligtvis hade drabbats av coroanviruset.

Efter att ha vilat upp sig under närmare två veckor, ger nu tv-profilen en uppdatering om deras hälsoläge.

– Vi följer naturligtvis alla rekommendationer, men vi är inte oroliga längre. Man förstår ju att många andra är rädda, men det är inte vi, säger han till Expressen.

För alla som är över 70 år är det en speciell tillvaro som våra äldre tvingas leva i.

På grund av risken för att drabbas hårdast av coronaviruset, måste de hållas isolerade och får hålla kontakt med sina familjer via telefonsamtal eller på videolänk.

En av dem som tillhör riskgruppen är tidigare SVT-profilen Claes Elfsberg.

Tillsammans med sin hustru insjuknade han i mars och misstänkte snabbt att det var corona.

Stockholm i maj 2010. Marianne Rundström och Claes Elfsberg poserar med slottet i bakgrunden. Den sommaren arbetade de forna SVT-kollegorna med kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop. Foto: Claudio Bresciani/TT.

Han fick ont i bröstet, huvudvärk, torrhosta, en växlande feber och värk i kroppen. Efter att ha stannat hemma och vilat under närmare två veckor blev han frisk.

– Jag var sjuk i tio-elva dagar, inte särskilt sjuk, och nu mår jag väldigt bra. Det var samma förlopp för min fru, men hon var lite sjukare och kunde pricka av allt som stod på listan över coronasymtom. Men vi är lyckligt lottade, säger Claes Elfsberg till Expressen.

Testades inte för corona

Men då han inte behövde söka läkarvård har Claes heller inte testats för corona, men han är övertygad om att det var viruset han drabbats av.

Efter sjukdomstiden är han inte längre orolig men han lyfter fram vikten av att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi följer naturligtvis alla rekommendationer, men vi är inte oroliga längre. Man förstår ju att många andra är rädda, men det är inte vi. Men för att ingen annan ska behöva känna ångest så håller jag avstånd, och går inte på krogen och så, om man inte kan sitta utomhus med ordentligt avstånd, säger han.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Minimal kontakt med familjen

Elfsberg väljer att hålla minimal social kontakt, och träffar bara ett av sina barn och dess familj, då de också har haft corona.

– En av barnens familjer har haft corona också, så de har vi träffat några gånger. Överhuvudtaget så tror jag det är viktigt att vi alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, eftersom det är lite fram och tillbaka om huruvida man bildar antikroppar eller är immun. Men något borde det ju göra att man har haft det, säger han.

Så skönt att höra att du mår bättre nu Claes! Alla styrkekramar till dig och din familj, och alla som har det tufft i dessa tider!

Exit mobile version