Foto: Henrik Montgomery, TT/SVT

Clara Klingenströms nya hälsobesked – efter tuffa åren: ”Trodde aldrig den här dagen skulle komma”

Efter framgångarna i Melodifestivalen och på Svensktoppen.
Nu delar Clara Klingenström med sig av ett viktigt steg i livet.
– Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma men nu är jag frisk. Jag klarade det, skriver stjärnskottet på Instagram.

Artisten Clara Klingenström, 26, från Visby sjöng sig rakt in i svenska folkets hjärtan denna pandemivinter.

Med sitt bidrag ”Behöver inte dig i dag” tog sig via Andra chansen till final i Melodifestivalen 2021 – och succén slutade inte där. När tv-tittarnas röster hade sammanställts visade det sig att Clara med den sköra och ärliga rösten var tittarnas trea. Bidraget slutade på en hedrande femteplats sedan även internationella jurygrupperna lämnat sina röster.

Clara Klingenström i samband med Melodifestivalen 2021. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Låten skrev hon tillsammans med schlagerveteranen Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias.

Med en gitarr, finstämd melodi och underbar sång lyckades Clara bli stjärna över en natt.

Clara Klingenströms glädjebesked: ”Utskriven från psykiatrin”

Och efter uppvisningen inför tre miljoner tittare i SVT:s underhållningsprogram har framgångarna fortsatt för Klingenström. I vår och sommar har hon tidvis toppat Svensktoppen – i skrivande stund är hon trea på Sveriges Radios prestigefyllda lyssnarlista. På Spotify närmar sig låten den magiska gränsen tio miljoner lyssningar.

Samtidigt har Clara Klingenström på senare tid kunnat fira någonting ännu viktigare.

På sin Instagram kunde hon glädjande berätta för två veckor sedan att hon skrivits ut från psykiatrin, efter flera års tid.

– Idag är en stor dag för mig. Idag blir jag utskriven från psykiatrin. Jag har varit där sedan jag var 17 år. Flera år kändes allt hopplöst men det här året fick jag äntligen den hjälpen jag behövde, skriver hon öppenhjärtigt på Instagram.

Och fortsätter:

– Det var när jag gav mig själv kärlek som jag fick kärlek tillbaks. Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma men nu är jag frisk. Jag klarade det. Det är också exakt ett år sedan ”Behöver inte idag idag” skrevs. Mycket att fira.

Efter succén i årets Mellofinal berättade Clara Klingenström att hon hoppades att hennes medverkan med låten kanske kunde hjälpa andra som befinner sig i en liknande situation.

– Jag önskar att jag kan dela vidare någonting till andra personer som kanske inte mår så bra. Att det, ja, det är klyschigt men att det blir bättre, säger Clara Klingenström på pressträffen efteråt.

STOCKHOLM 20210312 Clara Klingenström (med låten ”Behöver inte dig idag”) under pressträffen efter fredagens genrep inför lördagens final i Melodifestivalen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Hon har tidigare förklarat att låten är väldigt personlig.

 I början var tanken att låten skulle förmedlas med ilska och ett slags ”fuck you”. Låten var skriven till mig själv. Men när jag testade på scenen och började le mer, öppnades jag upp med en ny känsla av frihet. När jag skrev låten var jag totalt på botten, har Clara Klingenström tidigare berättat i en intervju med Nöjeslivet.

Du är fantastisk, Clara! Vilken sång och vilken styrka.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denna lysande stjärna du också via vår Facebook-sida!

Här bjuder Clara oss på en ny låt: