Foto: TT/TV4

Dagny Carlssons gest – skänker sin lägenhet till Cancerfonden: ”Vill göra allt jag kan”

Dagny Carlsson har bestämt sig.
Den folkkära bloggaren och tv-personligheten skänker sin lägenhet till Cancerfonden, enligt hennes egen blogg.
– Cancerfonden behöver pengar för att fortsätta sin framgångsrika forskning, säger 109-åringen i sin egen blogg.

Hon har blivit folkkär efter hundra.

Dagny Carlsson, 109, fick sitt genombrott som tv-personlighet efter SVT-dokumentären ”Livet börjar vid hundra”. Där skildrades hennes vardag och framför allt hur hon lärt sig att blogga.

Den följs i dag av massor av läsare, och på sistone har Dagnys väninna Elena Ström uppdaterat med nyheter runt 109-åringen. Där har vi bland annat fått ta del av hur Dagny numera flyttat in på ett boende.

Dagnys ord om gåvan till Cancerfonden

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, då 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Nu har Dagny Carlsson beslutat att testamentera sin fyrarumslägenhet till Cancerfonden – en organisation som ligger henne varmt om hjärtat. Detta var något som veckotidningen Allas var först med att rapportera under måndagen.

– Cancerfonden behöver pengar för att fortsätta sin framgångsrika forskning, säger Dagny i sin egen blogg.

Dagny förlorade maken i cancer: ”Vill göra allt jag kan”

Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation som funnits sedan 1951. Målet för Cancerfonden att fler ska överleva och färre ska drabbas av sjukdomen. De arbetar framför allt med forskningsfinansiering, opinionsbildning och kunskapsspridning.

– Om vi hjälps åt så kan vi hjälpa många människor. Cancern tog min man och jag vill nu göra allt jag kan för att inte många flera ska gå samma öde till mötes, säger Dagny i sin blogg.

För några år sedan medverkade Dagny i en insamlingsgala för Cancerfonden i tv. Då berättade hon om saknaden efter Harry, som gick bort 2004.

– Jag minns honom som en glad, sympatisk och humoristisk man som tyckte om att resa och vara ute bland folk, sade Dagny då till Aftonbladet.

Så här såg det ut när Dagny välkomnade Nyhetsmorgon hem till sig för några år sedan:

Du är fantastisk, Dagny.

Skriv gärna en uppskattande kommentar om denna underbara 109-åring!