Dagny Carlssons nya glädjebesked – bryter tystnaden efter sjukhusvistelsen

Den senaste tiden har 109-åringen Dagny Carlsson trappat ner på bloggandet.

Efter en längre tid med ett sämre hälsotillstånd, mår hon nu bättre och talar ut i sin blogg.

– Jag vill tacka alla för intresset, står det i hennes blogg.

Dagny Carlsson, 109, är sveriges äldsta ”influencer”. Sent in i livet började hon att blogga och hennes uppdateringar följs av människor runt om i hela landet.

Som 99-åring gick hon en kurs för att lära sig om datorer och ett år senare, vid den prestigefyllda åldern av 100 år – tog resan med bloggen fart.

Hon har tidigare bjudits in till slottet av kungafamiljen och när hon fyllde 109 år var det många som ville gratulera bloggerskan. Bland många grattis-kort fanns även ett från drottning Silvia.

”Jag skall minnas den här dagen med glädje och länge. Det var många vackra gratulationskort som jag skall spara och titta på när jag känner mig ensam”, skrev Dagny i bloggen och fortsatte: 

”Alla som grattade mig genom Facebook tackar jag också. Jag skall fortsätta mina skriverier och vara aktiv så länge jag orkar och akta mig för att ”gamla till mig.”

Dagny Carlsson
Foto: TV4

Dagny till sjukhus

Men födelsedagslyckan delades med ett tråkigt besked. För innan födelsedagen berättade Dagny att hon tvingats föras till sjukhus.

”Jag tror att jag fick andningssvårigheter och att hemtjänsten körde mig till Vårdcentralen. Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik”, skrev hon då i ett blogginlägg.

Efter sjukhusvistelsen blev Dagny flyttad till ett nytt boende för att återhämta sig och 109-åringen trappade ner på bloggandet. Istället var det Elena Ström, Dagnys vän, datorlärare, fotograf och presskontakt, som fått hålla bloggen vid liv.

”Jag är inte särskilt pigg just nu, men känner igen mig i den nya omgivningen. Det är mina möbler, mina gardiner och tavlor, min dator i rummet. Jag är inte så rörlig men skulle gärna ville gå ut på promenad”, står det på bloggen.

Och när Elena frågade om 109-åringen hade några särskilda önskemål på vart, svarade Dagny:

”Till Gamla stan, kanske, eller nej, först och främst till Gröna Lund. Jag hörde att det är öppet igen”.

Dagny Carlsson
Bildkälla: Youtube/Försäkringskassan

Dagny bryter tystnaden

Trots att inläggen publicerats med längre mellanrum har folk suttit på helspänn för att följa hur det går för Dagny och till slut skulle glädjebeskedet komma.

I slutet av juni nåddes läsarna av den fantastiska nyheten att Dagny tillfrisknat och för att se hur vännen mådde gjorde Elena nu i dagarna ett besök hos den gamla damen. Ett besök hon även lät skriva om i Dagnys-blogg.

”Jag berättade för henne att tusentals läsare fortsätter att klicka in sig på hennes blogg varje dag trots att hon inte bloggar just nu.

-Vad häftigt! sa Dagny, jag vill tacka alla för intresset.

Och vad har Dagny för övrigt gjort de senaste dagarna?

– Inget särskilt, jag har bara hunnit lackera naglarna i rött. Jag beställde manikyr men inte pedikyr. Det är i alla fall ingen som tittar på mina tår när jag är ute bland folk”, står det i bloggen.

Elena lade även upp en bildhälsning från Dagny som ni kan se här.

Vilken otrolig kvinna hon är Dagny! Vi hoppas att hon håller sig frisk och fortsätter att må bra i framtiden!