Foto: SVT/TV4/Youtube

Dagny Carlssons otäcka krogfylla – berättar nu: ”Jag fick smaka…”

Dagny Carlsson, 108, öppnar nu upp om sin första restaurangupplevelse.
Det slutade inte så lyckat.
– Så kan det gå när inte haspen är på hade mormor sagt, skriver hon på sin populära blogg.

108-åriga Dagny Carlsson faller med sin respektingivande ålder inom kategorin för riskgrupp (70 plus) i coronapandemin. Hon har ofta på senare tid uttryckt hur tråkigt hon tycker att tillvaron kan vara till följd av just corona.

Att den folkkära tv-profilen, som blev kändis efter fyllda hundra, var uttråkad ledde till att hon i vintras tog en omtalad paus helt från bloggandet.

Dagny hade svårt att komma på ämnen att skriva om, tyckte hon själv, och därför blev resultatet en paus för en tid.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Men efter en tids uppehåll var hon snart tillbaka igen – till sina bloggläsares stora lycka.

I samband med alla hjärtans dag 14 februari berättade Carlsson att hon fått flera brev, även från yngre beundrare, som ville passa på att uppmärksamma henne. Detta skänkte henne förstås stor lycka, vilket hon skrev om då.

Dagny berättar om otäcka krogupplevelsen från förr

Den öppenhjärtiga profilen, som nominerades till tv-priset Kristallen för årets tv-personlighet 2016, berättar nu om en helt annan upplevelse från sitt liv.

I bloggen berättar Dagny om en gång i tiden när hon var ute på lokal för första gången och fick smaka alkohol. Det blev inget gott minne.

– Min första restaurangupplevelse blev ingen succéupplevelse, skriver Dagny Carlsson i sin blogg.

Det hela utmynnade i en ”olycka”.

– Jag fick smaka punsch och tyckte det var så sött och gott att jag drack för mycket och spydde som en kalv, skriver Dagny och konstaterar:

– Så kan det gå när inte haspen är på hade mormor sagt.

Dagny gick datorkurs vid 99 års ålder och började sedan att blogga. Resten är som bekant historia. Hon har varit med i otaliga tv-program, gett ut en egen bok (”Livet enligt Dagny”) på bokförlaget Forum och dessutom gjort filmdebut i ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”. Hon har också medverkat i bland annat ”Fråga doktorn” som här 2017.

Och här hos ”Malou efter tio” 2016:

Du är fantastisk, Dagny!

Skriv gärna en uppskattande kommentar på Facebook om denna underbara kvinna.