Foto: TV4/Youtube

Dagnys skräck – gripande insikten om kärleken efter alla år: ”Jag var så rädd”

Dagny Carlsson, 108, fruktade att hennes mardröm skulle bli verklighet.

Nu berättar den folkkära bloggaren och tv-profilen om det avgörande beslutet.

”Klok blir man inte förrän efteråt”, skriver hon i sin omtyckta blogg.

108-åriga Dagny Carlsson är utan tvekan en av landets mest älskade bloggare. På ålderns höst gick hon en datorkurs och har sedan dess bloggat om sitt liv och sin livshistoria i flera års tid.

Det hela uppmärksammades först i SVT:s dokumentär ”Livet börjar vid hundra” som sändes för några år sedan.

Hon har också släppt en bok, medverkat i flera av Sveriges största tv-program som exempelvis ”Skavlan” samt haft ett eget sommarprat i radions P1.

Där förklarade hon återigen sitt motto.

– Man ska inte gamla till sig, man ska känna sig som en vanlig människa. Bara något äldre och i bästa fall lite klokare, sade Dagny i sitt sommarprat.

108-åringen har hela tiden varit öppen med sin kärlek till andra maken Harry – och har beskrivit deras resa som ”höjdpunkten i livet” bland annat i den här intervjun.

Harry gick bort år 2004 då Dagny var 92 år. De träffades efter att hon flyttat till Stockholm. Hon föll genast för den småländske snickaren, som var snäll mot henne. Det blev Dagnys andra äktenskap och de fick många lyckliga år tillsammans.

Sin första make har hon tidigare beskrivit som alkoholiserad och fruktansvärt svartsjuk, och nu delar Dagny med sig av sin livserfarenhet. I ett nyligen publicerat inlägg på sin blogg som hon skrivit i november förklarar hon att hon rusade in i det första äktenskapet när hon var ung.

”De fula får antingen…”

108-åringen resonerar kring kärlek och hur det kan vara krångligt.

”Det är mest de vackra människorna som har tur i kärlek. De fula får antingen hålla till godo med den som de kan få eller också komma på överblivna kartan, vilket är detsamma som att förbli ungmö eller ungkarl”, skriver hon i blogginlägget.

Dagny menar att hon kände sig rädd och då valde att säga ja till sin första make.

”Jag tror att jag var så rädd att komma på överblivna kartan vid första giftet att jag ingick ett förhastat äktenskap. Klok blir man inte förrän efteråt”, skriver Dagny i sin blogg.

Du är fantastisk Dagny, tack för att du delar med dig av all din livserfarenhet! Dela gärna vidare för att hylla denna 108-åriga bloggstjärna!