Foto: TT

Danny Saucedos barnbesked med kärleken Anna – efter parets stora familjelycka

Danny Saucedo blev pappa för första gången i slutet av förra året.
Nu berättar stjärnan – som i höst ger sig ut på en stor Sverigeturné – hur livet förändrats.
– Det är en ny typ av kärlek som är djupare än all annan, säger han till Nöjeslivet.

2024 har hittills varit ett mycket speciellt år för Danny Saucedo. På scenen har han återigen gjort succé i Melodifestivalen där han gick till den stora finalen.

Sen gjorde han ett bejublat framträdande hos Niklas Strömstedt i SVT:s musikprogram ”Tack för musiken”.

Men framför allt annat har han och flickvännen, fotomodellen Anna Eriksson blivit föräldrar för första gången. För fem månader sen kom deras son till världen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240308 Danny Saucedo efter fredagens genrep i Friends Arena inför finalen av Melodifestivalen 2024. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM, SVERIGE 20240308 Danny Saucedo efter fredagens genrep i Friends Arena inför finalen av Melodifestivalen 2024. Foto: Claudio Bresciani / TT

– Det är så jäkla härligt. Varenda vecka är det så: ”Oj, nu gör du det här! Och nu gör du det här och det här!”. Snabb utveckling och just att få se sig själv och se sin partner i sitt barn, det är en tripp som jag inte var beredd på att det skulle kännas på det sättet. En ny typ av kärlek som är djupare än all annan kärlek, som jag också inte var beredd på, säger Danny Saucedo till Nöjeslivet.

Nu väntar en sommar med familjen för artisten som är aktuell med nya låtarna ”Honom” och duetten ”201” med Amy Deasismont (den senare till förmån för ”Min stora dag”). I höst åker Danny Saucedo sedan ut på en stor Sverigeturné med start i Borås 3 oktober (se fullständig turnéplan längre ned i artikeln).

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Konceptet är nedskalat, akustiskt och intimt. Enligt Danny kommer publiken få se en sida av honom som många kanske inte är så vana vid.

– Jag känner mig väldigt redo och taggad för det. Någonstans är det ändå det jag kommer ifrån. I gymnasiet, jag gick på Södra Latin, och det var jazz. Det var liksom de sättningar vi hade, i aulan eller små jazzklubbar som man gigade på. Det var så man lärde sig bli artist. Att stå på en scen och känna av publiken, säger Danny Saucedo till Nöjeslivet.

Stjärnan berättar att hela livet påverkats av att han nu blivit pappa för första gången – inklusive artistlivet.

– Allt jag gör studsas med en ny bottenlinje där han är inräknad. ”Om jag släpper den här låten, hur kommer det uppfattas av honom sen när han är äldre?”. Eller om jag skriver en låt som helt plötsligt handlar om kärleken jag har till honom, säger Danny.

I nya låten ”Honom”, som Danny tillägnar sin son, sjunger artisten: ”Jag kan inte dö nu, för jag lever med mitt hjärta utanför”.

– Vad som helst kan hända runtomkring mig, jag fattar det. Och jag kan tappa allt, förlora saker. Men nu när man har sitt hjärta i en annan person som är helt oskyddad… Helt plötsligt blir jag nu rädd för att gå över gatan. Ingenting får hända mig, för då kommer det påverka honom, säger Danny och fortsätter:

– Jag har inte tid att dö, jag måste finnas på plats. Helt plötsligt blir livet för mig viktigare för hans skull. Alla mina val i livet blir viktigare också, för hans skull. Det är en ny insikt, en jättekonstig känsla som jag inte haft förut. Jag var inte beredd på den, men den har tagit mig med storm. 

Har du kunnat ventilera dina tankar med nära och kära, föräldrar eller andra personer i din närhet? 

– Jo, absolut. Då blir det också den insikten att, shit, så här har ju någon känt för mig. Jag är 38 nu, och det är en sån sen insikt tycker jag i livet. Nästan 40 bast och bara ”jaha, oj!”. Jag trodde att jag kunde typ tänka alla tankar själv. Att jag kunde förstå allt själv om jag bara lägger lite tid och energi på det. Men den här tog mig med storm. Jag hoppas det kommer kännas så här om tio, tjugo, trettio och fyrtio år också. Hur gammal jag nu blir. Att man fortsätter få de här ”aha”-upplevelserna genom livet, säger Danny.

Som är öppen för att skaffa fler barn i framtiden – syskon till sonen som i skrivande stund är ungefär ett halvår gammal.

– Det vill jag också. Men jag menar att bara se sina barn växa upp, och studsa vid sin egen barndom och var ens föräldrar var någonstans i livet. Att förstå att nu är jag i den positionen och det är så meta på något sätt. Det är som att du backtrackar, helt plötsligt får man en tidsmaskin och kan resa tillbaka i tiden för att förstå vad dina föräldrar upplevde och kände. 

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20220429 Danny Saucedo och flickvän Anna Eriksson anländer till Elle-galan på Grand hotel 2022. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20220429 Danny Saucedo och flickvän Anna Eriksson anländer till Elle-galan på Grand hotel 2022. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Turnéplan – Danny Saucedo ”Unplugged”: 

3/10 Borås, 4/10 Kalmar, 5/10 Malmö, 11/10 Trollhättan, 12/10 Karlstad, 13/10 Nyköping, 16/10 Bollnäs, 17/10 Östersund, 18/10 Sundsvall, 24/10 Umeå, 25/10 Luleå, 26/10 Skellefteå, 31/10 Stockholm, 1/11 Norrköping, 2/11 Skövde, 9/11 Västerås, 14/11 Jönköping, 15/11 Växjö, 16/11 Helsingborg, 22/11 Falun, 27/11 Göteborg, 28/11 Linköping, 29/11 Karlshamn, 30/11 Uppsala. Extrakonsert: 1/12 Göteborg.
Fotnot: Biljetter via unitedstage.se.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev