Foto: TT/Oscar Olsson, TV4

Därför använder Peter Haber käpp egentligen: ”Gör mig trygg”

Peter Haber är fortfarande aktuell med nya ”Beck”-filmer, men på senare tid har han fått kämpa med en åkomma som tvingat honom att börja använda käpp.

– Man känner sig lite osäker när det inte fungerar som det ska, har han berättat för  Aftonbladet

Peter Haber slog igenom på 90-talet som den klantige men älskade pappan Rudolf i julkalendern ”Sunes jul”. Men hans mest ikoniska roll är utan tvekan polisintendenten Martin Beck, en roll han spelat i hela 50 filmer över 27 år – och han har inga planer på att lägga av än.

Därför använder Peter Haber käpp

Peter har dock drabbats av en åkomma som gör det svårt för honom att gå. Nyligen började ”Beck”-stjärnan använda käpp på grund av detta problem.

Däremot har han drabbats av en åkomma som gör det svårt för Peter att gå. Nyligen började ”Beck”-stjärnan använda käpp som en konsekvens av problematiken.

– Jag har fått en åkomma som ger känselbortfall i fötterna, man kan köra in en spik i foten utan att jag känner det. Jag måste inte ha käppen, men det gör mig trygg att den finns där. Som de flesta skådespelare så är jag hypokondriker, men jag går i fysioterapi och gör vad jag kan för att känna mig så stadig som möjligt, har Haber berättat för SVD 2023.

När han gästade Guldbaggegalan uppmärksammades hans användning av käpp, men han försäkrade då att problemet skulle åtgärdas snart.

– Det ska åtgärdas, det gäller bara att passa in tidsmässigt. Det blir alltid en konvalescenttid efteråt när du inte får gå och måste skydda foten när du duschar och så. Att jag går med käpp… Det är mer av mentala skäl, man känner sig lite osäker när det inte fungerar som det ska, sa han då till Aftonbladet

Peter Haber behövde hjälp att gå i ”Vilket liv!”

När Peter medverkade i ”Vilket liv!” – som spelades in under våren – hade han ännu inte åtgärdat problemet. I programmet syntes det tydligt att han hade svårt att gå själv.

Även att resa sig från soffan verkade vara en utmaning för honom, då han inte reste sig upp för att hälsa på sina nära och kära när de kom in på scenen.

Om Peter har kunnat åtgärda sin åkomma under sommaren återstår att se.

Du är fantastisk, Peter – vi hoppas att allt ordnar sig snart!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev