Därför dricker inte Irma Lehtosalo alkohol: "Så mycket äcklig skit"
Irma Lehtosalo

Därför dricker inte Irma Lehtosalo alkohol – mörka orsaken bakom beslutet: ”Sett så mycket äcklig skit”

Irma Lehtosalo har tagit TV-Sverige med storm och blivit en både hyllad och älskad profil. Men vägen till såväl relationen hon har med sina barn, som lyckan, drömhuset och framgångarna har definitivt inte varit spikrak.

Programmet ”Marko & Irma” började sändas i TV4 under våren, och man kan nog lugnt säga att det blev en braksuccé.

I serien får vi följa Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 48, och hans mamma Irma Lehtosalo, 68, då de bygger hennes drömhus.

Redan från start blev Irmas härliga personlighet, relationen mellan mor och son, och de roliga stunderna i serien en riktig framgångssaga.

Markoolio, Irma, Lehtosalo, Marko
Markoolio Lehtosalo och hans mamma Irma. Foto: TVV4

Programmet blev en riktig succé och bland annat så har de vunnit en Kristall i kategorin för årets bästa realityprogram.

Säsong 2 av ”Marko & Irma”

Nu står det även klart att det kommer ytterligare en säsong av ”Marko & Irma,” och att tittarna ser fram emot det råder det inga som helst tvivel om.

När nyheten kom så var det många tittare i Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook som delade med sig av sin stora glädje.

”Ni är underbara och det bästa TV programmet ever! Längtar efter mer program med er ! You go Irma”

”Ska bli så roligt! Ni är så underbara båda två!”

”Marko och Irma ni är så fantastiska. Längtar så till det nya programmet.”

”Det ska bli kul att åter följa er ni är bara så goa bägge två”

Irma Lehtosalo
Irma Lehtosalo. Foto: TV4

Därför valde Irma att sluta dricka

Utöver realityserien så har Irma också fått över 322 000 följare på Instagram, släppt musik och är just nu även aktuell med ”Smartare än en femteklassare” tillsammans med Marko i Kanal 5/ Discovery+.

Men även om relationen mellan dem är både nära idag, och framgångarna staplats på varandra, så har det inte alltid varit en spikrak väg för familjen. Snarare tvärtom.

Marko och Irma prisas på Kristallengalan 2023. Foto: SVT
Marko och Irma prisas på Kristallengalan 2023. Foto: SVT

För Amelia har de berättat att Markos uppväxt var fullt av kaos. Allt ifrån alkoholmissbruk till bråk präglade tillvaron.

– Jag minns hur jag kunde ha Systemet-påsar fulla med vin med mig när jag hämtade på dagis, men ingen reagerade. Och sen när jag någon gång försökte vara ärlig mot socialen, så sa de ”äsch, du dricker ju inte så mycket”, säger Irma till tidningen.

”Sett så mycket äcklig skit”

I intervjun säger hon också att barnen eventuellt hade kunnat ”vända henne ryggen.”

– Ja, hade du fortsatt på samma bana vet jag inte hur det hade sett ut, men jag gav aldrig upp. Mamma blev nykter i det här huset. Det var inget krav från mig, sådana beslut måste man fatta själv, men enormt skönt. En stor stress har släppt sedan dess, säger Marko till tidningen.

Irma Lehtosalo har gjort succé i ”Marko och Irma” på TV4. Foto: TV4/Skärmdump

Idag har Irma pågrund av detta valt att helt avstå från alkohol. Ett beslut som hon tagit för barnen och barnbarnens skull.

– Det första året här drack jag lite, men sedan tänkte jag på barnbarnen, som jag ville skulle få komma hit. Och så tänkte jag att nej, nu helvete, mina barn Marko, Mirka och Mikko har sett så mycket äcklig skit, nu räcker det, säger hon till Amelia.

Vi önskar er allt gott!