Foto: Shutterstock

Därför får Julia Roberts bror inte prata om henne

Eric Roberts lever i skuggan av sin syster Julia Roberts som är en av Hollywoods mest eftertraktade skådespelare.

Deras relation har mött flera motgångar – och Eric erkänner nu att inte är tillåten att nämna sin systers namn i intervjuer.

– Jag älskar min syster men jag kan inte prata om henne, säger han i podcasten Still Here Hollywood.

Det är en stor ålderskillnad mellan Eric Roberts, 68 och hans lillasyster Julia Roberts, 58. De föddes till samma föräldrar 1956 respektive 1965 och har båda gått och haft framgångsrika karriärer som skådespelare.

Eric har haft roller i filmer som ”Batman – The Dark Knight” och ”The Expandebles”.

Julia har däremot en en lång lista av stora och utmärkande roller i Hollywood-filmer, ”Notting Hill”, ”Pretty Woman” och ”Erin Brockovich”, för att nämna några få.

Hon vann dessutom en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i den sistnämnda.

Därför får inte Eric Roberts prata om sin syster

Syskonens relation har inte alltid varit den bästa. Erics tidigare droganvändning ska ha varit anledningen till att de råkade i gräl tidigt i karriären. I en intervju med Vanity Fair 2018 talade han ut om situationen.

– Jag skulle inte beskriva det som ett gräl. Jag var galen i mina systrar. Älskade dem, avgudade dem. De var ovärderliga för mig, och vi hade perioder av mycket närhet. Vi kände alla en stark beskyddarinstinkt för varandra, men den svåraste personen att skydda sig från är sig själv, sa Eric då.

Han berättade att hans beteende var det som ledde till att han förlorade den nära kontakten med Julia och sin andra syster Lisa Roberts Gillan.

– Jag var utmattande att vara runt: klagande, skyllande, oförmögen att njuta, erkände Eric.

Enligt Eric Roberts borde han inte prata om sin kända familj, men gör det ibland ändå. Under en intervju i podcasten ”Still Here Hollywood” den 8 juli, berättade skådespelaren om sin syster Julia Roberts.

– Jag älskar min syster, men jag kan inte prata om henne. Hon vill inte prata om det, sa Eric i podden, enligt People.

Syskonen återförenades efter att Julia födde tvillingarna Phinnaeus och Hazel den 28 november 2004. Julia och hennes man, Danny Moder, har också sonen Henry Daniel, född den 18 juni 2007

Eric Roberts ärliga ord om dottern Emma

Men det är inte bara syskonen som briljerar framför kamerorna. Eric har nämligen en dotter som de senaste åren har haft stora framgångar – Emma Roberts.

Hon har bland annat medverkat i filmen ”Familjetrippen” och serien ”American Horror Story”.

I intervjun erkände Eric också att Emma, 33, hade sagt till honom att inte prata om henne heller – men att han ändå gör det ibland.

Trots detta kunde den stolta pappan inte låta bli att berömma sin dotters arbete, särskilt hennes prestationer i ”American Horror Story”.

– Jag är förälskad i min dotters arbete nuförtiden. Jag kan inte fatta hur bra hon har blivit.

Jag kan inte vara den enda som uppskattar Julia Roberts!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...