Därför fick inte Sofia Wistam komma på Pernilla Wahlgrens bröllop – bästa vännen fick nobben

Sofia Wistam Pernilla Wahlgren bröllop

Foto: Kanal 5, Instagram

Pernilla Wahlgren gifte sig med Christian Bauer i början av december. En som inte var bjuden på bröllopet var en av hennes bästa kompisar: tv-profilen Sofia Wistam.

Här är anledningen.

Lördagen den 2 december gifte sig den folkkära artisten och programledaren Pernilla Wahlgren, 55, med sin Christian Bauer.

Bröllopet ägde rum i pittoreska Lidingö kyrka, alldeles i närheten av parets hus på ön.

Det var på nyårsafton i fjol som Christian gick ned på knä i en fällstuga i Sälen och bad om Pernillas hand. Visserligen fnissade hon och trodde till en början att det var ett skämt – men till slut kom det ett ”ja” ur hennes mun.

Givetvis filmades det hela och visades sedermera i Kanal 5-succén ”Wahlgrens värld”.

Pernilla och Christian på sitt bröllop. Foto: Instagram

”Kul att göra något helt annat”

Till en början var det lite oklart när kändisparet faktiskt skulle gifta sig. Det var snack om att ceremonin skulle ske under hösten. Så blev det icke. Sedan var Pernilla inne på att de skulle gifta sig utanför Sveriges gränser.

– Vi är nog rätt inne på utomlands båda två, eftersom vi båda har varit gifta förut och haft kyrkbröllop i Sverige. Då är det kul att göra något helt annat. Eftersom vi har hus i Marbella och vi tycker om att vara där så är väl tanken att vi ska samla alla vännerna. Och att det blir bröllop på stranden eller något sådant där. Någonting i alla fall som är annorlunda för oss båda, sa hon till Aftonbladet för ett par månader sedan.

Pernilla och Christian blåste oss alla. Deras fantastiska bröllop var allt som vi inte trodde att det skulle vara. Det var på vintern, i en kyrka i Sverige och det var väldigt intimt. Det var inte alls många inbjudna.

Snön föll utanför. Kyrkklockorna ringde. Dörrarna öppnades , och jag gick in i kyrkan med min älskade pappa vid min sida, som överlämnade mig till min Christian med orden ; ”Ta hand om henne nu… ”. En stund jag alltid kommer att bära med mig…..”, skriver Pernilla på Instagram.

Ville inte ha journalister på plats

Anledningen till att de valde att hålla bröllopet så pass ”low key” och hemligt var att de inte ville ha journalister och fans på plats.

Pernilla Wahlgren förklarar mer i sin podcast ”Wahlgren & Wistam” som hon har med bästa kompisen Sofia Wistam.

Sofia Wistam. Foto: Kanal 5/Discovery+

– Det kändes så himla, himla romantiskt att göra det för bara oss. När du gör det bara för familjen så kan du vara mycket mer personlig i alla tal, den stämningen som var i kyrkan när vi gick in, säger hon.

Att de smög lite med giftermålet var också anledningen till att just Sofia Wistam inte fick komma. De hade ju nämligen inte bjudit in några vänner, utan endast familjerna. Därmed blev det heller ingen jättefest efter vigseln.

Pernilla hade dock ex-svägerskan Jessica Wahlgren Norrman och nära vännen Jennifer Wesslau på plats.

Jennifer, Pernilla och Jessica. Foto: Instagram

Att få ha er – två av mina absolut närmsta vänner – med mig denna magiska dag betyder att ni precis som de andra på bröllopet – är min familj. Älskar er!”, skrev Pernilla på Instagram efter bröllopet.

Då får Sofia Wistam komma

Artisten verkar nu i efterhand ha ångrat lite att de inte slog på stora trumman. I podcasten avslöjar hon nämligen att hon och Christian planerar att ha ett till bröllop nästa år.

Det ska ske i ett varmare land och då ska alla vänner bjudas in. Sofia Wistam kan då glädjas åt att hon kommer att vara tärna på det bröllopet.

– Det ska bli en fest som ingen ska glömma, säger Pernilla i podcasten.

Du får en ny chans, Sofia. Då får du fira Pernilla och Christians kärlek på riktigt. Det var ju ganska fint ändå att de körde ett väldigt intimt bröllop med bara de närmaste familjerna.

God jul och gott nytt år på er alla därute.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version