Därför firar Orup inte jul med alla barnen – beslutet med yngre hustrun Pernilla

Thomas ”Orup” Eriksson kan inte samla alla barn över jul.
Nu berättar han om upplägget med hustrun Pernilla.
– Alla fem blir det inte den här julen, säger fembarnspappan till Hänt.

29 november 1958 föddes en av Sveriges stora popstjärnor i Huddinge. Thomas Eriksson, mer känd under sitt artistnamn Orup!

Artisten fick sitt välkända smeknamn redan som barn, och har i intervjuer berättat att han inte kommer ihåg hur eller varför han fick det. Men att det går att anta att det kan ha kommit från journalisten Lars Orup – känd som en av ”de tre O:na”.

Orup slog igenom redan på 1980-talet och har sedan dess haft en framgångsrik solokarriär. Bland de mest kända låtarna återfinns popklassiker som ”Då står pojkarna på rad”, ”Regn hos mej”, ”Magaluf” och ”Jag blir hellre jagad av vargar”.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20231110 Thomas ”Orup” Eriksson, artist och låtskrivare Foto: Christine Olsson / TT

Orup är så klart också känd som en av medlemmarna i trion GES. Tillsammans med artistkollegorna Anders Glenmark och Niklas Strömstedt bildade han en supergrupp på 1990-talet som bland annat utmynnade i den klassiska VM-låten från 1994, ”När vi gräver guld i USA”.

Orup har också gjort sig känd för bland annat sitt framgångsrika samarbete med artistkollegan Lena Philipsson. Han skrev Lena Ph:s Melodifestivalvinnare ”Det gör ont” 2004 och den folkkära artistens albumsuccé samma år.

2010 gjorde Orup comeback som soloartist och året därpå sin första turné på många år. Han har även medverkat i TV4:s ”Så mycket bättre”, och tidigare i vinter medverkade han i ”Idol” när han en minnesvärd sjöng duett tillsammans med blivande tvåan Saga Ludvigsson.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Men framför allt annat är Orup fembarnspappa – någonting han själv också stolt skyltar med på sin Instagram-sida. Det är faktiskt det allra första han nämner i beskrivningen av sig själv: ”5-barnsfar som aldrig kommer att sluta göra musik. Aldrig.”

Med hustrun Pernilla har han fyra barn i åldrarna 9-23 år, och sedan sitt tidigare förhållande med tv-profilen Sofia Wistam har han sonen Kid, som också är musiker och medlem i bandet Tjuvjakt.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20040418 Orup med hustrun Pernilla firade Kayo på hennes 40-årsfest på Dr Albans klubb Stacys. Foto Fredrik Sandberg

En av årets största högtider är nu bara en och en halv vecka bort, och Orup överväger nu sina alternativ inför julafton.

– Det blir antingen hemma eller i Italien men jag vet inte, vi har inte riktigt bestämt än tror jag. Jag tror att vi gör det hemma och åker ner sen, säger Thomas ”Orup” Eriksson till Hänt.

Samtidigt väntar sig inte Orup med alla fem barnen samtidigt.

– Alla fem blir det inte den här julen, jag tror att det bara blir tre utav de. Någon skulle med sin flickvän till Skåne och någon hade inte råd. Men vi blir några stycken, säger han.

Nyårsplanerna har han i alla fall klart för sig.

– Då är vi definitivt i Italien och där har vi inte lika stort umgänge som här hemma men vi kommer nog fira med några kompisar där.

Orups nya show ”Orup Bara!” har premiär 18 januari.

Vi önskar er en god jul, Orup och hela familjen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version