Därför försvann Pia Green från rampljuset egentligen – stora besvikelsen som förändrade stjärnans liv

Pia Green

Foto: Youtube/TT

Skådespelaren Pia Green medverkade i Rederiet och Vita lögner. Men de senaste åren har hon levt ett liv helt utanför rampljuset.

Så här lever hon idag.

Vi är många som minns Pia Green som kapten Sara Torstensson på fartyget ”Freja” i SVT:s långkörare Rederiet på 90-talet. Andra minns henne kanske som apotekare i Vita lögner.

Men hennes karriär började långt innan dess. Pia Green växte upp med en dröm om att bli konstnär och i början på 70-talet jobbade hon som modell i både Paris och Milano.

Men när hon återvände hem till Sverige 1972 började hon studera dramatik på Göteborgs universitet. Då var planen att bli regissör och under tiden på universitetet jobbade hon som regiassistent på Göteborgs stadsteater.

”Kom in på första försöket”

Till slut lade hon de planerna åt sidan och fyra år senare 1976 sökte hon in till Scenskolan.

I en intervju med NT berättar Pia att det var en en lärare på en universitetskurs i dramapedagogik som fick henne att söka.

Foto: Youtube/ Fredrik Sandberg , TT

– Han tyckte att jag skulle söka Scenskolan och då kände jag väl att, ”oj, tycker han det? Ja, då kanske jag ska göra det!” Jag kom in på första försöket. Men det behövdes att någon trodde på mig för att jag skulle våga söka, och tro att jag kanske kunde lyckas, säger hon till tidningen.

Redan året därpå kunde hon ses i tv-serien Skyll inte på mig, som gick i fem halvtimmeslånga avsnitt med Magnus och Brasse i huvudrollerna.

Efter en rad film-, tv- och teaterroller fick hon sitt stora genombrott när hon, åter igen, spelade mot Magnus Härenstam och Brasse Brännström. Denna gång i Lasse Hallströms långfilm Två killar och en tjej från 1983.

Pia höjdes till skyarna för rollen men efter att ha medverkat i Jönssoligan får guldfeber, PS sista sommaren och Rederiet och Vita lögner har rollern ablivit allt färre.

Få jobberbjudanden

Och sedan 2013 har det varit snålt på jobbfronten, något hon tar upp i en intervju med DN.

– Jag får få erbjudanden numera. Men dagens unga regissörer och rollbesättare kanske inte har sett vad vi äldre skådespelare gjort tidigare, sa hon till tidningen.

– Jag jagar inte roller aktivt längre, men visst är jag redo att vara med i en film eller en tv-serie om något dyker upp. Det skulle vara jättekul. Jag känner mig fortfarande ung inuti.

Men i stället för att synas på tv och teaterscener runt om i landet har hon i stället tagit upp barndomsintresset måleri. Idag målar hon för att få utlopp för sin kreativitet.

Utöver det är hon också farmor. I intervjun med NT berättar hon äslakr det.

Jag har ett litet barnbarn som jag älskar över allt annat. Det är det roligaste i mitt liv nu tycker jag. Det är helt underbart att vara farmor.

https://www.youtube.com/watch?v=RDfwR-zb6Kw

För oss är du alltid en stjärna Pia! Dela artikeln om du håller med.

Exit mobile version