Därför ”försvinner” 108-åriga Dagny Carlsson – hjärtskärande orden till svenska folket

Dagny Carlsson, 108, har tagit ett avgörande beslut.
Nu berättar den folkkära profilen varför hon tar en paus med den av läsarna så omtyckta bloggen.

Dagny Carlsson är den pensionerade Försäkringskassan-medarbetaren som blev folkkär efter hundra.

Hon tog en datorkurs vid 99 års ålder – och vid 100 år startade hon en blogg som hon än i dag har kvar, där hon kallar sig ”Bojan”.

Bloggen har gjort Dagny till en folkkär profil. De flesta har nog sett henne någon gång i olika tv-sammanhang. Hon har bland annat varit gäst i SVT:s stora talkshow ”Skavlan”, intervjuats i TV4:s flaggskepp ”Nyhetsmorgon” och förstås medverkat i dokumentären ”Livet börjar vid hundra” av regissören Åsa Blanck.

Dessutom gjorde hon filmdebut året därpå när hon hade en biroll i biosuccén ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”. Samma år gav hon ut sin självbiografi, och år 2017 var hon en av sommarpratarna i radions P1.

Dagnys positiva julbudskap: ”Det ordnar sig”

Men coronaåret 2020 har förstås präglat den livserfarna bloggprofilen, som befinner sig i riskgrupp för viruset som just nu härjar över världen. Dagny Carlsson har flera gånger i år skrivit på sin blogg och berättat hur pandemin påverkat hennes vardag. Till jul valde hon att blicka framåt och skicka med ett positivt budskap till alla sina läsare.

”Helgerna kommer än nu så länge på bestämda tider och firas av många traditionsenligt. Jular har kommit och jular har gått och det ordnar sig säkert i år också”, skrev Dagny då.

LÄS MER: Dagny stänger för gott – efter bråken: ”Obehagligt”

Men nu har den folkkära profilen en tråkigare nyhet att berätta.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Dagny tar time-out – hjärtskärande orden: ”Hoppas ni inte glömmer”

Hon kommer nämligen att ta time-out från bloggandet på obestämd tid. Detta skriver hon själv om i bloggen.

”Tyvärr på grund av coronapandemin kommer jag inte ut på några aktiviteter så det blir svårt att hitta ämnen. Jag tar en kort paus i bloggandet och återkommer så snart jag har något roligt att berätta”, skriver Dagny Carlsson i sin blogg.

Samtidigt skickar hon med ett hjärtskärande budskap till svenska folket.

”Jag mår bra och hoppas att ni inte glömmer bort mig”, står det i inlägget på Dagnys blogg som är undertecknat av den folkkära 108-åringen.

Vi har i alla fall inte glömt bort dig, Dagny! Vi ser fram emot flera inlägg på din intressanta blogg när du väl vill skriva igen.

Nu ser vi till att visa att vi är många som uppskattar denna fantastiska bloggstjärna! Skriv gärna en fin kommentar och dela vidare!