Foto: Youtube/TV4

Därför försvinner Soraya från Nyhetsmorgon – omedelbart

.

Soraya Lavasani är en av TV4:s mest populära programledare.

Men nu tvingas tittarna tvingas klara sig utan hennes medverkan i Nyhetsmorgon – i alla fall för en liten tid framöver.

På måndagen ersattes hon av kollegan Rania Shemoun Olsson – och här är förklaringen bakom skiftet i rutan.

Tittarna jublade högt när Soraya Lavasani för snart ett år sen var tillbaka i Nyhetsmorgon igen, efter en tids mammaledighet. Det var i juni 2017 som hon och maken Ralph Olsson mamma till dottern Bianca.

Sen dess har Soraya alltså varit med i Nyhetsmorgon med jämna mellanrum – mest tillsammans med glade kollegan Jesper Börjesson.

Men i måndagens ”Nyhetsmorgon” var Soraya plötsligt borta från sitt programledaruppdrag. I stället hade hon en för tittarna välkänd ersättare vid Jesper Börjessons sida: Säkra nyhetsankaret Rania Shemoun Olsson.

Anledningen bakom Sorayas paus från ”Nyhetsmorgon” är att hon har ett annat uppdrag för sig. Det var i förra veckan som Soraya delade med sig om detaljer från sitt nya uppdrag. Detta skulle också få till följd att hon tar en liten paus från sin medverkan som programledare för ”Nyhetsmorgon” i TV4.

– Imorgon blir det ingen vanlig start på veckan för min del. Istället för att gå upp i ottan och åka till @nyhetsmorgon studion kommer jag att resa till Benin i Västafrika tillsammans med @unicefsverige för att möta mammor och barn och se Unicefs livsviktiga arbete på plats, skriver Soraya på Instagram under måndagen.

Soraya beskriver vidare om vilken stor ära det är för henne att vara med om denna resan.

– Jag känner mig så otroligt ärad över att få följa med på den här färden och få möjlighet att delta i Unicefs arbete på plats och sprida information om hur vi alla kan hjälpa till. Hoppas ni vill följa med på vår resa!

Fram tills dess att Soraya är tillbaka räknar vi med att säkra Rania gör ett gott jobb i Nyhetsmorgon-studion! Det är inte första gången hon gör ett inhopp i morgonsoffan. Efter programmet hyllas hon för sin insats av tittarna. De skriver bland annat så här på TV4:s Facebook-sida:

”Ett bra radarpar Rania och Jesper är proffs”

”Vad duktigt du är Rania inte lätt att bara hoppa in så där”

”Godmorgon fina Jesper och Rania ha en fortsatt trevlig dag”

”Bra kombo, låt Rania ”hoppa in” oftare”

Skriv gärna en kommentar och sprid kärlek för att hälsa Rania välkommen i Nyhetsmorgon! 

Och dela snälla för att sprida informationen om Unicefs viktiga arbete ute i världen! Ha en bra dag.F

https://www.youtube.com/watch?v=naqtc37QiTs