Därför har Christer Lindarw börjat dricka alkohol – vändningen efter alla år: ”Är min tid nu”

Christer Lindarw hade inte druckit en droppe alkohol.
Men efter att ha passerat 70-strecket omvärderade han sin inställning.
– Jag tänkte att det kanske är min tid nu, säger han till Expressen.

I många decennier har Christer Lindarw underhållit svenska folket med sin folkliga värme, men samtidigt så självklart glamourösa karisma och utstrålning.

Artikeln fortsätter under bilden.

Framför allt som en del av dragshow-gruppen After Dark har Lindarw ständigt stått i strålkastarljuset och personifierat glitter, glamour – och högklassig underhållning.

Redan under 70-talet skapade Lindarw och kollegan Lasse Flinckman historia med sina dragshower med otroliga nummer då de sjöng till kända låtar men också imiterade kändisar.

I början av 2000-talet blev After Dark dessutom tittarfavoriter för en ny generation via succéer i Melodifestivalen, framför allt med bidraget ”La dolce vita” som kom på tredje plats det året, då Lena Philipsson tog hem segern med ”Det gör ont”.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Efter Flinckmans frånfälle 2016 fortsatte Lindarw göra föreställningar med After Dark i några år. Men år 2021 valde till sist Christer att trappa ner på sina scenengagemang. I stället är han numer producent för ”Club After Dark” på Vasateatern i Stockholm. Han har även setts vid sidan av kollegan Marianne Mörck som skådespelare i dramakomedin ”Bonusfamiljen”.

På senare tid har Lindarw också framför allt uppmärksammats i kungliga sammanhang. Detta då han fått i uppdrag av kungafamiljen att designa klänningar åt såväl kronprinsessan Victoria som prinsessan Estelle. 

Han har också fyllt 70 år – och hyllades i samband med bemärkelsedagen stort av fans och vänner i sociala medier. Dessutom uppmärksammades hans jubileum i den föregående säsongen av Melodifestivalen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240419 Christer Lindarw och Magnus Skogsberg Tear anländer till Elle-galan på Grand hotel. Foto: Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM, SVERIGE 20240419 Christer Lindarw och Magnus Skogsberg Tear anländer till Elle-galan på Grand hotel. Foto: Anders Wiklund / TT

När artisten i våras gästade SVT:s kulturprogram ”Cyklopernas land” berättade Lindarw att han tidigare inte druckit alkohol, men att att han fattat ett beslut gällande detta efter fyllda 70.

– Jag ska fan börja dricka, lite kul ska jag ha, sade han i SVT-programmet.

Nu utvecklar Lindarw sina tankar:

Artikeln fortsätter under bilden.

– Jag hade ju det som mål när jag fyllde 70 år att dricka lite alkohol för jag har ju varit lite dåligt med det i mitt liv. Jag tänkte att det skulle vara lite kul, säger han till Expressen. 

Stjärnan berättar att det hela tog fart på QX-galan tidigare i år. Lindarw gjorde ett vad med ”After Dark”-gänget som var på plats: om de skulle vinna två av två priser på galan så skulle han skåla i kapp med dem.

Sagt och gjort – så blev det.

– Och så vann vi båda priserna och det första de gjorde var att beställa in en drink till mig. Och då hade jag så jävla kul den där kvällen, så jag tänkte att det kanske är min tid nu.

Vi önskar dig allt gott, Christer.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev