Därför har Tommy Körberg fått nog av Carola – klarar inte av kollegan: ”Levt på sin hybris…”

Tommy Körberg och Carola Häggkvist hör till Sveriges absolut största artister och genom sina karriärer har även samarbetat.

Men det var en gång då Tommy verkligen sågade Carola vid fotknölarna.

Många är nog överens om att Tommy sitter på en av Sveriges kraftigaste och bästa sångröster. Skulle man söka efter den kvinnliga motsvarigheten till Tommy Körberg så är det kanske Carola Häggkvist som ligger närmast i tanken.

Och de två har även uppträtt tillsammans. Det spelade nämligen mot varandra i bland annat musikalen Sound of Music, som sattes upp på Göta Lejon under 90-talet.

Carola Häggkvist och Tommy Körberg
Foto: Anna Littorin/TT

Körbergs hårda känga till Carola

Men även om de samarbetat ihop så har Tommy tidigare uttryckt stark kritik mot Carola. Inför Melodifestivalen 2008 fick Tommy Körberg frågor kring sina tankar om Carola, som ställde upp med låten ”One Love” det året.

Och det var ord och inga visor från Körbergs håll.

– Hon har levt på sin hybris i så många år. När hon säger att ”jag tror det kanske är dags att släppa fram någon annan” –  vem fan tror hon att hon är? Det påstås att det pågår något slags häxjakt på henne. Vad är det för häxjakt? Det är väl vanlig tycke och smak: Vi gillar inte låten –  hej då!, sade Tommy Körberg till Expressen.

På frågan om vad han ansåg att Carola borde göra med sin karriär svarade han:

– Hon ska börja läsa lite andra böcker än bibeln, tror jag. Hon ska börja bygga upp ett någorlunda hyfsat rörligt intellekt, för att sedan använda det inom musiken. För musik handlar om intelligens också, inte bara om att man kan sjunga vissa toner. Att hitta syntes i text och musik på rätt sätt är oerhört intrikat, delikat och subtilt och det måste man lära sig.

Mjuknat med åren

Men det verkar som att Tommy mjuknat i sin inställning till Carola med åren. I en senare intervju med Expressen 2023 berättade han följande:

– Carola är fantastisk på många sätt. Men hon kan också ha ett underligt vibrato och gör ofta miner när hon sjunger. Jag sa till henne en gång: ”Du ser ut som en gammal kärring när du sjunger”. Då sparkade hon mig på benet. Kanske med all rätt? Hon har alltid haft sina hyss för sig, men har blivit lugnare med åren, säger Tommy Körberg till Expressen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev