Därför jobbar inte Renée Nyberg och David Hellenius ihop – ärliga orden om beslutet: ”Tror att vi skulle…”

Foto: Stina Stjernkvist/TT, Pontus Lundahl/TT

Renée Nyberg och David Hellenius har varit gifta sedan 2009 och båda har extremt framgångsrika karriärer inom tv-branschen. Ändå har makarna nästan aldrig arbetat ihop.

Hellenius har berättat mer om beslutet för Svensk Damtidning.

– Vi har bara gjort någon gala ihop, har han sagt.

Meritlistorna kan göras oändligt långa.

David Hellenius, 49, har bland annat varit programledare för ”Idol”, ”Hey Baberiba”, ”Let’s Dance”, ”Masked Singer” och givetvis för ”Hellenius Hörna” – vilket kickar igång med en ny säsong på söndag.

Renée Nyberg, 57, å sin sida har lett ”Klassfesten”, ”Renées Brygga”, ”Bytt är Bytt” samt ”Vilket liv!”.

Renée Nyberg och David Hellenius blev årets kvinnliga respektive manliga programledare under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Dessutom har de sammanlagt vunnit hela tolv (!) Kristallen-priser för sina insatser som programledare på nationell tv.

Det ruggigt erfarna och professionella paret träffades faktiskt redan 2003 då de spelade in TV3-programmet ”Slussen” tillsammans. Showen i sig blev ett fiasko – men det var samtidigt starten på någonting nytt och vackert. Deras kärlekshistoria.

Tre år senare föddes deras son Leo. Ytterligare tre år efter det, 2009, gifte sig paret. Vid det laget hade David redan flyttat till TV4 medan Renée var kvar på TV3 och sedan kanalbytet har de äkta makarna knappt jobbat tillsammans igen.

Detta trots att Renée kom till TV4 2014 och många trodde att makarna skulle hitta ett jobbmässigt samarbete inom kort.

”När vi hittar något som passar…”

Men någonting sådant har det inte blivit. Men kanske finns det en chans i framtiden?

– Vi har bara gjort någon gala ihop. Men jag stänger inga dörrar där. Jag tycker att det hade varit kul att göra något, när vi hittar något som passar så vore det kul att göra något ihop, sa David Hellenius till Svensk Damtidning i fjol.

Läs mer: Miljonregnet över Renée Nyberg och David Hellenius – så mycket tjänar folkkära profilerna

Däremot gjorde han det tydligt att han och Renée inte vill spela in något program tillsammans bara för sakens skull. I sådana fall måste det finnas en poäng med att de båda är med och att formatet passar dem.

– Då vore det kul. Jag tror att vi skulle vara bra och komplettera varandra. Det gäller bara att hitta rätt så att man inte gör det bara för att man ska göra det. Men det vore kul att hitta något som passar, absolut, sa han i fjol.

Med andra ord kan man tolka det som att paret inte fått något tillräckligt bra erbjudande hittills, att de helt enkelt inte hittat rätt programformat för de två.

Ni är så himla bra båda två – och superfina tillsammans. Det vore onekligen kul att se både David och Renée i samma tv-program framöver.

Vad tycker DU? Vore kul att läsa en kommentar från dig. Gilla och dela gärna artikeln också.

Exit mobile version