Därför kan Dagny jubla igen – 109-åringen bekräftar det vi alla väntat på

Det var i maj som det tråkiga beskedet kom.

Folkkära bloggerskan, Dagny Carlsson hade förts till sjukhus.

109-åringen har sedan flera månader tillbaka bott på ett boende, och vännen Elena har skött om bloggen.

Men nu kommer Dagny med det besked vi alla väntat på.

”Jag är tillbaka”, skriver hon på bloggen.

Hon är vår allas krutgumma, och ser alltid till att sprida positivitet och kärlek var hon än går.

Så när 109-åriga bloggerskan Dagny Carlsson fick föras till sjukhus strax efter sin födelsedag var det många oroliga miner från de som följt hennes resa.

– Det är ett riktigt sammelsurium i min gamla hjärna. Jag lovade Elena att berätta allt som hänt men jag har svårt att reda ut begreppen. Jag tror att jag fick andningssvårigheter och  att hemtjänsten körde mig till Vårdcentralen. Jag tror också att man fann mig så vissen att det blev ambulans till Danderyds geratiska klinik, skrev i sin egen blogg då.

En tid efteråt kom beskedet att Dagny flyttats till ett boende där hon har befunnit sig sedan dess.

Dagny Carlsson
Bildkälla: Youtube/Försäkringskassan

Även om hon trivs bra där, längtar 109-åringen ut.

 Det är rent och fint på mitt rum, maten är god, sjukvård finns inom räckhåll men detta är inget nöjespalats direkt. Jag saknar min frihet, hälsade Dagny på bloggen för en tid sedan.

LÄS MER: Varma hyllningarna till Dagny Carlsson – efter 109-åringens generösa gåva till Cancerfonden: ”Så rar”

Glädjebeskedet efter tuffa tiden

Under tiden som Dagny har befunnit sig på boendet, är det vännen Elena som har tagit hand om bloggen.

Men nu blir det ändring på det.

I ett nyskrivet blogginlägg meddelar 109-åringen det som så många har längtat efter: hon är tillbaka.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

”Hej kära följare. Efter en lång tids uppehåll är jag tillbaka på bloggsidan igen. Det skall bli roligt att träffa alla mina kära läsare igen. Jag vill tacka för alla brev, mail och hälsningar på facebook, jag fått under min bortavaro. Jag har blivit intervjuad av olika tidningar och Cancerfonden senaste månaden, det var trevligt”, skriver hon och fortsätter:

”Jag har varit och fått manikyr och varit hos frissan. Man måste ju hålla sig fit for fight. Jag har nyligen åkt över guldbron tillsammans med min vän Ingela. Vi firade med att gå på kafé i stan. Nästa vecka ska vi på nya äventyr. Återkommer om det. Trevlig helg!”.

Så roligt att höra att Dagny återigen är tillbaka själv på bloggen! Du är fantastisk! Nu hjälps vi åt att hylla denna älskade krutgumma till skyarna!