Därför lade Lotta Engberg ner allsången egentligen – Doktor Mikaels roll i beslutet: ”Jag kan inte…”

Lotta Engberg ledde under många år den populära allsången Lotta på Liseberg fram till förra året.

Doktor Mikael är en av anledningarna till varför hon inte längre vill leda allsången.

Sedan 2004 har Lotta Engberg varit allsången på Liseberg lojal. Varje sommar har hon stått på scenen och bjudit publiken och tv-tittarna på ett alternativ till Allsång på Skansen.

Men förra året meddelade Lotta att hon inte kommer att fortsätta göra Lotta på Liseberg längre.

Doktor Mikaels roll i Lottas beslut

Anledningen bakom beslutet har delvis att göra med kärleken Doktor Mikael Sandström, som hon varit tillsammans med sedan 2020.

– Jag kan inte säga att jag hade slutat med allsången om jag inte hade mött kärleken. Men förmodligen är Mikael en bidragande orsak. Jag vill helt enkelt tillbringa mer tid med honom och kommer nu för första gången i mitt liv vara ledig hela sex veckor i sträck, säger hon i en intervju med Hemmets Journal.

Tillsammans med Doktor Mikael har Lotta ett sommarhus på Flatholmen mitt i den idylliska västkusten. Tidigare somrar har de knappt hunnit spendera någon tid tillsammans där alls, då Lotta jobbar som mycket.

– Jag älskar ju egentligen fart och fläkt, men nu börjar jag landa i känslan av att vara ledig och fy fasiken vad det ska bli skönt, säger Lotta till tidningen.

Lotta Engberg
Foto: TV4

Vill passa på att njuta

Lotta Engberg berättar också närmare om varför man valde att lägga ner allsången på Liseberg.

– Någon gång måste man stänga en dörr för att öppna ett fönster. Det gick jättebra för vårt program och vi hade absolut kunnat fortsätta många fler år, men nu känns det som att vi slutade med fanan i topp. Jag är 61 år och vill passa på medan hälsan och lusten för annat finns där.

Det är fullt förståeligt Lotta! Se till att njuta riktigt ordentligt av sommaren nu!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev