Därför tog förhållandet mellan Lena Philipsson och Per Holknekt slut egentligen – oerhört ärliga orden

Deras skilsmässa slog ned som en bomb.
Lena Philipsson och Per Holknekt var ett av Sveriges mest omskrivna kändispar under 2010-talet – innan skilsmässan var ett faktum.

När Lena Philipsson och Per Holknekts relation blev känd för offentligheten blev de som över en natt ett av Sveriges mest omskrivna kändispar.

Hon – med en popkarriär likt få andras i Sverige. Med otaliga hits, vinst i Melodifestivalen och stora framgångar både på radiolistorna och i tv-rutan.

Han – en av landets mest kända entreprenörer och medgrundare av klädmärket Odd Molly.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20120114 På fredagskvällen var det åter dags för Årets ELLE-galan på Grand Hôtel i Stockholm. På bilden Per Holknekt och Lena Philipsson. Foto: Jonas Ekströmer/TT
STOCKHOLM 20120114 På fredagskvällen var det åter dags för Årets ELLE-galan på Grand Hôtel i Stockholm. På bilden Per Holknekt och Lena Philipsson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

År 2010 gifte sig paret och 2011 gästade de TV4:s ”Malou efter tio” och berättade då om sin kärlek.

– Det var faktiskt ett enda stort klick från första stund, sade Holknekt i tv-intervjun, enligt Svensk dam.

– Jag kände verkligen karisman direkt. Att det här är en person som jag vill krama, sade Lena i samma intervju.

Paret höll ihop i ungefär tre år, innan Lena Ph en sommardag 2012 gick ut och berättade att paret brutit upp. De skulle skiljas.

– Min tillvaro är helt omkullkastad. Otroheten kom som en chock. Och ännu värre blev det att förstå att det började för länge sen. Skvallret hann ifatt till slut, och katastrofen var ett faktum. Stor sorg. Kan inte riktigt fatta det ännu. Jag känner mig löjlig som gick omkring i köket och kokade te och trodde att vi hade varandra, skrev Lena Philipsson på Facebook 2012, enligt Expressen.

Några år senare gav Per Holknekt sin bild av det hela i en intervju med tidningen.

– Jag har väldigt mycket att säga till mitt försvar, men jag väljer att hålla det för mig själv, jag vill inte elda på det mer än vad som skedde. Så jag tog smällen själv, sade Holknekt då i programmet ”Direkt med Niklas Svensson”.

Han berättade samtidigt att den här perioden – då uppbrottet briserade i offentligheten – var oerhört påfrestande. Han tog hjälp av terapeuter och redde till slut ut det hela.

På frågan om han och Lena Philipsson hållit kontakten under åren, blev svaret:

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20200804 Lena Philipsson och Sanna Nielsen under Allsång på Skansen 2020. Foto: Erik Simander / TT
STOCKHOLM 20200804 Lena Philipsson och Sanna Nielsen under Allsång på Skansen 2020. Foto: Erik Simander / TT

– Om vi springer på varandra på gatan så skrattar vi och pratar lite så där, det finns ingen dålig stämning. Hon är en bra kärring, det finns inte så mycket att säga om det. Jag tror att hon tycker jag är en ganska bra gubbe också. Sen hade vi saker bakom lyckta dörrar som ingen känner till, förstås, och det tänker jag låta stanna där.

Både Philipsson och Holknekt har gått vidare med sina respektive liv sedan den uppslitande skilsmässan.

Lena Ph är fortsatt en av landets största artister – och kommer framöver att turnera tillsammans med Per Gessle som ny medlem i Roxette.

Holknekt har fortsatt sin karriär inom modebranschen och är dessutom numer också en uppskattad föreläsare.

Vi önskar er båda allt gott!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev