Därför träffades inte Doktor Mikael och Lotta Engberg i verkligheten – efter första flörten

De är Sveriges mest omskriva kärlekspar.
Men till en början sågs inte doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg alls.
– Däremot talade vi i hundratals timmar över Facetime, säger doktor Mikael till Hemmets journal.

Tage Danielsson: En av Sveriges främsta underhållare genom tiderna. Men hur växte egentligen vänskapen med Hasse fram? Vad vad det för mörker som präglade hans barndom? Och hur beskrevs han av de som kände honom?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Ni kan nog historien vid det här laget – hur kärlekssagan tog fart mellan den folkkära artisten Lotta Engberg och tv-profilen, doktor Mikael Sandström.

Det hela tog sin början i en tidningsintervju med Aftonbladet i slutet av januari 2020, där Lotta Engberg fick frågan om sitt dåvarande singelliv. Hon bestämde sig då för att skicka ut en invit till en viss tv-doktor.

– Hon sa vid något tillfälle att det var toppen att vara singel men att om doktor Mikael ringer tackar man inte nej, har Mikael Sandström tidigare berättat i programmet ”Tillsammans med Strömstedts”.

LÄS MER: Anna Brolin tokhyllas efter nya bilderna – detaljen får tittarna på fall: ”Herregud, wow!”

Lotta Engberg förklarade då i TV4-programmet att hon då såg sin kommentar som en komplimang, men att hon inte reflekterade så mycket mer kring det.

– Han är en speciell person, han är karismatisk. Det var ett skämt, det var det, säger hon.

– Jag läste det och jag tog det som en artig komplimang, säger Mikael Sandström.

Därefter fick doktor Mikael frågor från pressen hur han såg på Engbergs öppna och flörtiga inbjudan. När artisten och ”Bingolotto”-programledaren läste hans svar, förstod hon att det var dags att höra av sig till tv-doktorn – och hon gick via tv-kanalen för att få kontakt.

LÄS MER: Därför tänker Björn Skifs inte ställa upp i Allsång på Skansen – egna orden om beslutet: ”Inte så roligt att…”

Artikeln fortsätter under bilden.

Lotta Engberg, Mikael Sandström
Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström i ”Tillsammans med Strömstedts” 2021. Foto: TV4

Sedan dess har det hänt massor i det kända parets relation.

De har bland annat flyttat ihop, och för doktor Mikael är det nu intensiva dagar då han precis har lanserat sin nya bok ”Sånt är livet”.

Doktor Mikael om första tiden med Lotta Engberg – därför träffades de inte i verkligheten

I en intervju med Hemmets journal berättar han om den period då han och Lotta Engberg först började höras av. Det hela skedde på distans – efter det att han våren 2020 tvingades lämna Let’s dance i förtid. Doktor Mikael ville då helt enkelt fortsätta arbeta inom vården och hjälpa till i den svåra pandemi-situationen som då rådde.

Artikeln fortsätter under bilden.

Doktor Mikael
Under ett bandat inslag i Let´s dance berättade Doktor Mikael att han skulle hoppa av. Foto: TV4

I stället hördes de av via videosamtal under den första tiden.

– Jag hade hoppat av Let’s dance för att jobba med covid. Mellan februari och mars sågs Lotta och jag inte alls, däremot talade vi i hundratals timmar över Facetime. Vi liksom snackade ihop oss, säger doktor Mikael till Hemmets journal.

Så småningom träffades de och resten är som det brukar heta historia. Sommaren 2020 gick de hand i hand som ett par för första gången.

Nu har paret kilat stadigt i flera år. Numera är de som sagt sambos och njuter av kärleken fortsätter sprudla mellan dem.

Doktor Mikaels kärleksförklaring till Lotta: ”Få ner havet i ett glas”

Doktor Mikael tecknar nu en mycket vacker bild av sin älskade.

– Hur ska jag beskriva Lotta? Det är som att försöka få ner havet i ett glas, det går inte. Det är så mycket som inte låter sig förklaras, Lotta är en helhetsupplevelse. Du faller inte bara för en grej, utan för hela hennes väsen, säger han.

Till vardags försöker Sandström och sambon ha roligt, förklarar han.

– Vi försöker sätta guldkant på vardagen, kanske med någon god mat. Vi tycker om att skoja till det. Vi trivs med att göra saker tillsammans men låter samtidigt varandra ha sina egna projekt. Det tror jag är bra.

LÄS MER: Tilde de Paula Eby tokhyllas efter nya bilderna med 18-åriga dottern Naemi

Lotta Engberg, Doktor Mikael
Foto: TV4

Vi önskar er all lycka, Mikael och Lotta!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!