Foto: Instagram @tildedepaula

Därför vågade Tilde de Paula Eby inte satsa på maken först – vändningen med Thomas

Tilde de Paula Eby har varit lyckligt gift med maken Thomas i 12 år.
Deras förhållande inleddes på ett lite annorlunda vis.
– Kärlek är ju så läskigt, har TV4-stjärnan sagt i podden ”Sårbar och Superstark”.

Tilde de Paula Eby, 51, är utan tvekan en av TV4:s klarast lysande stjärnor. Programledaren kom till kanalen redan 1997, och mellan åren 2001–2018 var hon värd för flaggskeppet ”Nyhetsmorgon”. Sedan dess har hon varit med och utvecklat nya succékonceptet, Kristallenbelönade aktualitetsprogrammet ”Efter fem” från grunden.

Hon har också lett egna talkshowen ”Tilde” och tar alltid hand om den exklusiva sändningen från den stjärnfyllda Polarprisgalan som årligen delas ut till världsberömda musiker på Grand Hotel i Stockholm.

Utanför rampljuset lever Tilde tillsammans med maken Thomas de Paula Eby, känd som bandmedlem i Hoffmaestro, sedan många år tillbaka. Paret knöt hymens band 2012, och tillsammans har de ett barn. Tilde har också tre barn sedan tidigare förhållanden.

Länge hade hon svårt att hitta kärleken, har Tilde berättat.

– Ja, kärlek är ju så läskigt på det sättet att det kan göra så fruktansvärt ont. Är det inte konstigt, att av alla saker man varit med om i livet, så är just obesvarad kärlek eller ett kärlekssvek, att det ska vara så uppenbart smärtsamt. Alltså det är ju nästan som en fysisk smärta, sade hon i podcasten ”Sårbar och Superstark”, som programleddes av Mia Törnblom och Yvonne Brokvist.

Att Tilde fann Thomas berodde på ”självkärlek” att bli tillsammans med honom. Hon talar också om att det var av självrespekt som hon valde Thomas framför andra.

I början gick deras romans dock trögt – när Tilde först blev förälskad valde hon i stället att vända på klacken.

– Det var som om någon klappat till mig. Det var som om jag fått en spark i mellangärdet. Och så såg jag bara hans blick. Och så tänkte jag bara: ”Run Forrest, run!”, jag vände på klacken och gick. Det var vad jag gjorde, säger hon i podden.

Men Thomas tog senare kontakt med henne och visade intresse – vilket visade sig vara ett lyckodrag. Det blev Tilde och Thomas, och paret har nu varit gifta i 12 år. Tilde berättar att hon känner sig trygg med kärleken.

– Thomas är mitt livs kärlek men också bästa vän och jag vill ju hänga med honom så mycket som möjligt. Och han känner likadant, tack och lov. Så vi försöker bara hjälpa varandra så mycket som möjligt och det föder ju generositet, har hon tidigare sagt till Expressen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev