Därför vägrar Mikael Rickfors fästmö gifta sig med stjärnan – ovanliga anledningen får folk att häpna

Därför vägrar Mikael Rickfors fästmö gifta sig med stjärnan – ovanliga anledningen får folk att häpna

Mikael Rickfors, 74, har varit förlovad med sin älskade Louise Raeder, 61, i åtta år.

Men att skrida till altaret tillsammans är det inte tal om. Nu berättar Louise om det kontroversiella valet…

Mikael Rickfors behöver ingen närmare presentation. Den nu 74-årige artisten debuterade redan som 20-åring har sedan dess turnerat land och rike både i band och som soloartist.

Genom åren har han dessutom släppt en rad odödliga hits.

Obotliga sjukdomen

Så sent som i våras släppte stjärnan ett nytt album, som innehåller både nya och gamla låtar. Han åkte dessutom ut på en sommarturné.

Men även om karriären går strålande så har hans privatliv förändrats drastiskt de senaste åren.

I flera år har stjärnan drabbats av en rad hälsoproblem och kämpade under lång tid för att få en diagnos. Men när diagnosen till slut landade, förändrades Mikaels liv för alltid.

Leif R Jansson/TT

Artisten lider av obotliga blodsjukdomen hemokromatos.

– Det var makalöst jobbigt. Jag var helt slut jämt. Dagen var slut vid två–tre på eftermiddagen, sedan orkade jag inte mer, berättar han i Cancerpodden.

När stjärnan och hans fästmö Louise Raeder nyligen var på Lasse Berghagens begravning talade hon ut om kärlekens kamp.

– Det är klart att det är tufft när den man älskar har ont. Det blir som det normala på något vis, man hjälps åt men jag får oftast rådda och konka men det tänker man inte på, det blir oftast självklart, säger Louise till Hänt.

Vägrar gifta sig

Rickfors och Louise har varit förlovade i åtta år men de har bestämt sig för att inte gifta sig, trots att diskussionen varit uppe många gånger.

– Det har nästan blivit en grej. Vi förlovade oss för åtta år sedan och så sägs det att man ska gifta sig inom ett år. Men riktigt så har det inte blivit, sen kom massor av jobb, sen kom covid. Så hör man många som varit förlovade länge och så slagit de till och gifter sig men så skiljer de sig efter ett år. Så nu börjar vi tänka att vi ska nog passa oss. Det är ganska skört och vackert att vara förlovad, säger Louise till Hänt.

Henrik Montgomery/TT

Paret har också valt att inte flytta ihop, de bor själva i varsitt stort hus även de båda tillbringar mycket tid tillsammans.

Louise utvecklar också sina tankar kring varför paret håller ihop efter så många år.

– Vi var äldre när vi träffades, vi båda hade äktenskap bakom oss. Vi kanske inte kunde säga jag vet vad jag vill men vi kunde säga jag vet vad jag inte vill. Vi låter varandra vara och inte hålla på för mycket. Det är en stor acceptans mellan oss och tillåtande i hur vi är. Vi litar mycket på varandra också, säger Louise till Hänt.

Vi önskar paret all lycka!

Tryck nu på DELA-knappen!