Därför valde Sofia Wistam att inte operera brösten efter cancern – egna orden om beslutet: ”Folk tittar”

Sofia Wistam är en av Sveriges absolut kändaste tv-profiler och genom åren har vis sett henne i mängder av populära program.

För några år sedan berättade stjärnan att hon hade drabbats av bröstcancer, något som var oerhört tufft.

Idag är hon frisk och nu berättar hon i podcasten Livshjulet om beslutet att inte operera brösten trots cancern, enligt Hänt.

Sofia Wistam är ett mycket välkänt ansikte för alla hemma i de svenska tv-sofforna.

Hon har programlett diverse stora program ända sedan 90-talet och karriären har varit en framgångssaga.

Sofia Wistam är programledare för Kanal 5-satsningen "Naked attraction Sverige". Foto: Kanal 5
Foto: Kanal 5

I allt från ”Sofias änglar” till ”Fame Factory” och idag ”Naked Attraction” har tittarna låtit sig underhållas av hennes härliga personlighet.

Sofia Wistam cancer

För några år sedan vändes livet totalt för stjärnan då hon under första säsongen av ”Sofias änglar” drabbades av bröstcancer.

Det var fruktansvärt och precis som för vem som helst både känslosamt och läskigt.

Sofia Wistam, Sofias änglar
Foto: Kanal 5/Dplay

Men efter en kämpig tid med behandlingar lyckades stjärnan återfå sin hälsa och vann över den hemska cancern.

Det var ett glädjebesked för alla runtomkring henne.

Sofia Wistam bröst

En av anledningarna till att stjärnan bestämt sig för att ta sig ann programmet ”Naked Attraction” är att normalisera olika typer av kroppar, förklarar hon i ett pressmeddelande.

Programmet går nämligen ut på att singlar helt nakna ställer upp i showen för att bestämma vilken ”kropp” man vill på dejt med.

När hon för en tid sedan gästade podden Livshjulet med Anna Hegestrand fick hon frågan om relationen till sin egna kropp. Då berättade hon om hur cancern idag märks av.

– Jag hade liksom bröstcancer för några år sen och jag har liksom ett och ett halvt bröst och det kan vara lite såhär… När jag har tajt tröja, tänker jag ibland att folk tittar på det och lägger märke till det och sedan bara ”nej det gör de inte”, säger hon enligt Hänt.

Sofia Wistam
Foto: Kanal5

Efter cancern beslutade sig Sofia för att inte göra om brösten.

I podden förklarar hon att om hon skulle göra något är det snarare att ta bort det andra än att fylla ut det som cancern satt i.

– Jag tog ju bort en skärva av mitt bröst så det det var inte så… Hade jag tagit bort hela bröstet, det gör vissa, då kanske jag hade tagit bort det andra också för att få någon slags balans, säger Sofia enligt Hänt och fortsätter:

– Men jag gillar också u-ringat och jag har alltid haft en rätt stor byst så att, ja det var självklart att inte göra ett helt nytt bröst men hade jag tagit bort hela så kanske jag hade gjort det.

Vi är så glada att du mår bra idag Sofia!