Därför vill Måns Zelmerlöw ha Pernilla Wahlgrens jobb – sugen på att ta över Allsången igen

När Måns Zelmerlöw var 27 år lämnade han ”Allsång på Skansen”. Tio år senare är han sugen på att återvända som allsångsledare.

Han vill mer än gärna ta över efter Pernilla Wahlgren.

– Jag har tänkt att någon gång skulle det vara kul att komma tillbaka, har han sagt till Aftonbladet.

Många är de som fått äran att leda ”Allsång på Skansen” från Sollidenscenen. Givetvis tänker de flesta på Lasse Berghagen, men det är många fler som suttit på tjänsten sedan han lade av 2003.

Anders Lundin, Måns Zelmerlöw, Petra Marklund, Sanna Nielsen och nu senast Pernilla Wahlgren.

Hon är nu inne på sin andra säsong som allsångsledare och hon gör det med bravur. Frågan är hur länge hon kommer bli kvar.

– Nej men det känns väl som att man fortsätter så länge folk vill ha en och tycker att man gör ett bra jobb. Så jag är ju så rutinmänniska, säger hon till Svensk Damtidning.

Pernilla älskar rutiner

Hon säger att hon inte har någonting emot att köra vidare på samma spår en längre tid så länge hon känner sig nöjd och uppskattad.

– Och jag vill liksom inte byta ut det mot något annat för jag älskar rutiner. Så jag kan bli kvar här tills jag är 102 om Gud vill. Nej, om publiken vill, de vill nog inte ha kvar mig så länge, säger Pernilla.

En som tidigare haft uppdraget, men som själv valde att sluta, var ”Eurovision Song Contest”-vinnaren Måns Zelmerlöw, 38. Han ledde programmet under tre somrar 2011-2013 innan han ville testa någonting nytt.

Han fick frågan att ta över SVT-klassikern när han bara var 24 år gammal.

Måns vill ha Pernillas jobb

Förra året sa han till Aftonbladet, efter det att han gästade Pernilla under programmet, att han gärna skulle återvända som allsångsledare i framtiden.

– Nu tycker jag att Pernilla gör ett fantastiskt bra jobb och jag tror att om hon vill så kommer hon kunna fortsätta många år, men absolut. Om hon kör en 10-15 år så är jag absolut sugen på att kliva på igen, sa han.

Måns har egentligen inte bråttom. Han är fortfarande ung och hoppas på en lång karriär, så kanske vore det bra att vänta ytterligare några år innan det eventuellt skulle kunna bli dags för en comeback.

– Ja men någon gång tänker jag, jag var ju bara 24 när jag tog över här och det var lite tidigt i karriären, så jag har tänkt att någon gång skulle det vara kul att komma tillbaka, sa han.

Det vore verkligen spännande och kul att se Måns i rollen som allsångsledare igen. Det tror jag att många kan skriva under på.

Saknar du Måns i ”Allsång på Skansen”? Eller finns det någon annan före detta allsångsledare du hellre vill ha tillbaka? Kommentera!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev