Darin berättar: ”Jag är stolt över att vara gay”

Artisten Darin Zanyar, 33, blev känd för hela svenska folket när han som 17-åring slog igenom i TV4:s då nya program ”Idol”. Darin med den härliga poprösten slutade på andraplats i tävlingen, och har sedan dess nått en stor publik.

Han har bland annat medverkat i Melodifestivalen och många andra av Sveriges största tv-produktioner. Vem minns exempelvis inte hans tolkning av Olle Ljungströms ”En apa som liknar dig” i ”Så mycket bättre” 2012?

På senare år skapade han också rubriker när han tog ett nytt kliv i sin musikaliska karriär – och bytte språk från engelska till svenska. Sedan dess har han klättrat högt på topplistorna med låtar som ”Tvillingen”, ”Ta mig tillbaka” och ”Ja må du leva”.

Nu väljer Darin att dela med sig av någonting som han tidigare hållit privat.

Foto: Erik Asla / Warner Music Sweden / Wikimedia

Det är i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram som artisten nu själv väljer att berätta att han är homosexuell. Detta dagen efter den stora Pride-helgen som bland annat firades genom ett digitalt invigningstal av kronprinsessan Victoria den gångna helgen.

Darin skriver:

”Alla i världen borde kunna få känna sig stolta och accepterade för vem man är. Jag var hur svårt det kan vara. Tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara homosexuell. Glad pride!”, skriver artisten.

Nu hyllas han av tiotusentals människor som på Instagram skickar sin kärlek till honom genom gilla-markeringar och kommentarer.

Du är en förebild för många, Darin!

Skriv gärna en kommentar och skicka kärlek till honom!