Darin fyller 35 år – folkkäre artistens ord om kärlekslivet: ”Skönt att en gång för alla…”

Darin Zanyar. Foto: Anders Wiklund/TT & Lars Pehrson/SvD/TT

Darin Zanyar. Foto: Anders Wiklund/TT & Lars Pehrson/SvD/TT

Darin Zanyar fyller 35 år på torsdagen den 2 juni.
Nöjeslivet ber att få gratulera artisten på bemärkelsedagen.

Han blev Darin med hela svenska folket när han deltog i den allra första säsongen av ”Idol” år 2004. I talangjakten tog han sig hela vägen till final och kom på andra plats efter Daniel Lindström.

Därefter har karriären bara gått åt ett håll för Darin Zanyar. Året efter Idol-succén släppte han sina två första album och har därefter börjat skriva och spela in låtar till såväl sig själv som andra artister.

STOCKHOLM 2015-11-03 Artisten Darin Zanyar Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

2012 medverkade han i en av de tidiga säsongerna av ”Så mycket bättre”, och några år dessförinnan debuterade han som sommarpratare i P1.

Darins stora succéer

Efter framgångarna i Sverige fick han även skivkontrakt på flera håll i Europa och fortsatte sjunga på engelska. Fram till år 2015, när Darin släppte sitt första album på svenska, ”Fjärilar i magen”, som blev en succé både hos kritiker som hos lyssnarna. Redan första singeln från den nya skivan, ”Ta mig tillbaka”, hyllades stort. Låten framförde artisten för första gången i SVT:s ”Skavlan”.

I november 2017 återkom Darin med sin andra platta på svenska, ”Tvillingen” – som blev hans sjunde albumetta i Sverige.

STOCKHOLM 2015-09-21 Artisten Darin är aktuell med albumet Fjärilar i magen som släpps 25 september. Foto: Anders Wiklund / TT

Darin Zanyar har genom åren varit sparsam med att prata offentligt om sitt privatliv. Men i augusti 2020 valde han själv att komma ut som homosexuell.

– Alla i världen borde ha möjligt att vara stolta och accepterade för den de är. Jag vet att det kan vara svårt. Det tog mig ett tag, men jag är stolt över att vara gay, skrev han då på Instagram.

Darin om att komma ut som homosexuell: ”Gått och burit på”

I mitten av maj gav Darin en öppenhjärtig intervju med P3:s ”Morgonpasset” och berättade då om hur tankarna gått sedan han själv ville berätta om sin sexualitet.

– Det var lite omtumlade, det är nånting som jag har gått och burit på mycket och folk har frågat om väldigt mycket så det har varit en jobbig grej. Så det var skönt att en gång för alla så här är det även fast man ibland tänkt att det inte är någons business, säger Darin i ”Morgonpasset” i Sveriges Radio P3.

Darin förklarade också att hans förhoppning var att hans historia kanske kunde stärka andra människor som befinner sig i liknande situationer.

På frågan om hur han är som person när han raggar, svarar Darin:

– Jag är ändå social när nån börjar prata med mig, men jag kanske inte är den personen som tar det första steget.

Nyligen gjorde Darin stor succé när han uppträdde på Polarprisgalan:

Stort grattis på din födelsedag, Darin!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar och hylla denne fantastiske artist!

Exit mobile version