David Batra och Anna blev föräldrar efter flera års kamp – så ser kändisparets dotter Elvira ut idag

Anna Kinberg Batra och David Batra försökte skaffa barn på egen hand i fyra år. Till slut blev Anna gravid med provrörsbefruktining.

Nu har dottern Elvira vuxit upp och så här ser hon ut idag.

Skådespelaren och ståuppkomikern David Batra, slog igenom på 90-talet i tv-programmet Släng dig i brunnen på SVT. Sedan dess har han medverkat i en hel del tv-program och filmer, bland annat Kvarteret Skatan, Parlamentet och nu senast Talang.

Och där någonstans, mellan humor och allvar, träffade han Anna Kinberg Batra på en lägenhetsfest på Södermalm i Stockholm i slutet på 90-talet.

På den tiden var Anna distriksordförande för MUF i Stockholm och David jobbade med humor. De var väldigt olika varandra men det var faktiskt det som fick dem att falla för varandra till slut.

I en intervju med Allas har David Batra berättat om hur han och Anna stod i köket hela natten och pratade och hur han föll för hennes sätt att ta saker på allvar, till skillnad från han själv som jobbade med humor.

– Vi stod kvar och pratade halva natten ända tills vi nästan slängdes ut av värden. Det samtalet har bara fortsatt genom åren. Och där och då var det något som klickade mellan oss. Vi hade roligt på alla plan – och blev kära helt enkelt, har David Batra berättat för Allas.

Förlovade sig i Indien

Några år senare var paret på sin första gemensamma resa till Indien och i Jaipur, som kallas för ”Indiens rosa stad”, friade David till Anna.

Paret gifte sig 2002 och fyra år senare fick paret dottern Elvira. Men vägen dit var inte helt smärtfri.

David Batra och Anna Kinberg Batra
Foto: Claudio Bresciani/TT

Först sköt de planeringen av att skaffa barn framför sig.

– Vi väntade alldeles för länge med att försöka bli med barn. Ville göra allt det roliga först, känna oss fria, tågluffa. Jag var också lite rädd att bli vuxen. Inte kunde jag bli någon bra pappa? Men till slut tog längtan över – och då blev det svårt. Åren gick, vi försökte allt – till slut började jag undra om jag aldrig skulle få ge kärlek till mitt eget lilla barn, berättar Batra i samma intervju.

Och när de väl bestämde sig för att försöka på riktigt och det inte gick vägen så började de bli oroliga.

– Vi hann ju fundera på “tänk om vi inte får barn alls”. Vad hade det då varit värt att vi hann göra den där resan, säger Anna Kinberg Batra i podcasten Framgångspodden.

Tog hjälp av provrörsbefruktning

Till slut blev Anna gravid genom provrörsbefruktning. Men kampen var inte helt över. Under graviditeten blev Anna allvarligt sjuk.

– Resan dit var rätt lång och besvärlig. Jag låg på sjukhus ganska länge, totalt i tre månader. Jag blev allvarligt sjuk under min graviditet, berättade Anna Kinberg Batra när hon gästade Framgångspodden.

Anna Kinberg Batra efter politiken

2017 tvingades Anna Kinberg Batra bort från partiledarposten och under den tiden var livet turbulent.

Idag menar hon att det finns en hel del fördelar med att inte jobba inomn toppolitiken. Bland annat då hon har mera tid för David och dottern Elvira som blir 19 år i år.

– Det är skönt att ha mer tid för sin familj, berättade hon i en intervju med Ica-kurien.

Elvira Batra
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Och enligt David Batra sprirar kärleken fortfarande. I en intervju med Aftonbladet i januari 2022 satte han fem plus på kärlekslivet.

– Ja, herregud. Jag är gift med världens bästa fru, säger han i intervjun.

Länge leve kärleken! Vi önskar er allt gott.