David Caruso krossade hjärtan i sitt tv-program på 90-talet – vid 68 års ålder är han oigenkännlig

Många gånger sitter vi och undrar vad som hände med en viss kändis som hela världen en gång i tiden var tokig i. Det här är historien om en skådespelare som en gång var ett känt namn, men som snart föll ur rampljuset.

Skådespelaren i fråga är nu 68 år gammal, och ser mycket annorlunda ut än vad folk minns.

När du hör namnet David Caruso tänds säkert ett ljus eftersom det låter bekant. Om du tittade på tv på 1990- och början av 2000-talet vet du vem den här mannen är.

Caruso föddes den 7 januari 1956 i Forest Hills, Queens, New York. Hans föräldrar skilde sig då han var ung, och Caruso växte upp med ensamstående föräldrar. Han var fast besluten att göra något av sig själv.

LÄS MER: Patrick Ekwalls planer med 20 år yngre kärleken Camilla – därför flyttar de inte ihop än

Några av hans tidiga roller inkluderar tv-serien ”Spanarna på Hill Street”, actionthrillern ”First Blood” (1982) och klassiska dramat ”An Officer and a Gentleman” (1982). Rollerna han hade i dessa produktioner var dock små, och även om de hjälpte till att bli en bättre skådespelare, var de inte anledningen till att han blev ett igenkänt ansikte på tv.

Han fick nämligen sitt genombrott i ”NYPD Blue”, eller ”På spaning i New York” som serien heter i Sverige. 1993 fick Caruso rollen som John Kelly i den populära tv-serien. Den var en stor framgång och gav honom erkännande och beundran, samt en utmärkelse på prestigefyllda Golden Globe-galan.

Även om Carusos tid i serien blev kortvarig – han lämnade efter en säsong på grund av rapporter om en tvist om lön och kreativiteten – var hans insats definitivt minnesvärd. Hans beslut kritiserades av många och anses ha varit en negativ vändpunkt i hans yrkesliv.

Efter att ha lämnat ”På spaning i New York” försökte han sig som filmskådespelare, men utan större framgång. Han spelade huvudrollen i filmerna ”Jade” (1995) och ”Kiss of Death” (1995), som båda floppade kommersiellt.

LÄS MER: Goldie Hawns kraschade äktenskap med Bill Hudson

Fick revansch med ”CSI: Miami”

Men Caruso skulle komma att få sin revansch. 2002 gjorde skådespelaren en storslagen comeback i ”CSI: Miami” i rollen som Horatio Caine. Serien blev en stor succé och hans karaktär blev populär hos tittarna för sitt coola framträdande. ”CSI: Miami” körde på i tio säsonger och hjälpte till att cementera Carusos plats i tv-historien.

Men när skådespelaren sågs i offentligheten nyligen, blev folk överraskade av hans utseende. Naturligtvis har skådespelaren åldrats sedan sin tid i rampljuset i Hollywood. Han drog sig tillbaka från skådespeleriet efter att han avslutat ”CSI: Miami”, vilket kanske har lett till en mer avslappnad livsstil?

Det var ett tag sedan de flesta såg honom på tv.

David Caruso. Foto: GVK/Bauer-Griffin/GC Images
David Caruso. Foto: GVK/Bauer-Griffin/GC Images

Oavsett så är det alltid trevligt att se en skådespelare man gillar igen. Vad tycker du om att se David Caruso efter alla dessa år? Låt oss veta i kommentarsfältet.

Och glöm inte att dela detta med andra ”CSI: Miami”-fans som kanske vill veta hur han har det!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev