David Lindgrens djupa sorg – gripande orden om tragedin i släkten: ”Påverkar väldigt mycket i mitt liv”

Foto: TT

David Lindgrens djupa sorg – gripande orden om tragedin i släkten: ”Påverkar väldigt mycket i mitt liv”

David Lindgren förlorade sin nära släkting i ALS.
Nu berättar han om sorgen och saknaden.
– Hon var bara 29 år gammal, säger artisten i TV4.

På lördagen var det dags att hylla Börje Salming. Det var 24 november som svenska folket nåddes av beskedet att hockeylegendaren somnat in, 71 år gammal.

Artikeln fortsätter under bilden.

Börje Salming
Foto: Wikkimediacommons

Familj och vänner till Börje har engagerat sig i den ALS-stiftelse som grundats i hans namn. Denna har till syfte att samla in pengar till forskningen – och detta uppmärksammades under helgen.

Stor hyllningsmatch för Salming

I Gävle arrangerades matchen Game for Börje mellan veteranlag från Tre Kronor och Toronto Maple Leafs. På isen fanns ikoner som Peter ”Foppa” Forsberg, Mats Sundin och Nicklas Lidström.

Tre Kronors lag coachades av Börjes bror, Stig Salming, i en fullsatt arena i Gävle.

Under hela dagen hade TV4 laddat upp för den stora hyllningsmatchen. Nyhetsmorgon hade flyttat sina sändningar till Stortorget i Gävle – liksom eftermiddagsprogrammet ”Efter fem” som sände från samma plats dagen innan.

Då gästade bland annat David Lindgren studion. Den folkkäre artisten som tävlat framgångsrikt flera gånger i Melodifestivalen, och sedan några år tillbaka är aktuell som programledare för Let’s dance tillsammans med Petra Mede.

Artikeln fortsätter under bilden.

Petra Mede, David Lindgren
Foto: TV4

David Lindgrens sorg efter kusinens bortgång i ALS

Lindgren är dessutom ett stort hockeyfan – hjärtat klappar för Skellefteå AIK – och han berättade i sändningen om sin stora beundran för Salming. Ända sedan han som liten knatte såg honom spela i Toronto har han varit ett fan.

– Ja, det har jag och det känns ju bara ännu bättre att få samla in pengar till ALS. Min kusin gick bort 2008 i ALS, hon var bara 29 år gammal, Anna heter hon. Så hon var ju extremt ung och det har påverkat min släkt väldigt mycket, säger David Lindgren i TV4:s ”Efter fem”.

Artikeln fortsätter under bilden.

David Lindgren
Foto: TV4

Han förklarar att det känns skönt att kunna hjälpa till att samla in pengar till ALS-forskningen, och berättar att kusinens bortgång påverkade honom djupt.

– Alltså det var ju, när jag var liten, det var ju min kusin. Du vet, man växer upp och man träffas, firar jul och juldagar tillsammans. Jag var ju 25 när hon gick bort så jag var ju inte gammal själv, säger David Lindgren.

Han fortsätter:

– Jag blev extremt chockad och det var ju första gången någon i min närhet gått bort, dessutom en ung människa. Så det påverkar väldigt mycket i mitt liv.

Foto: TV4

Fotnot: Här kan man läsa mer om Börje Salmings ALS-stiftelse på deras egen hemsida.

Vi tänker på alla er som på ett eller annat sätt drabbats av denna hemska diagnos!