Dennis Janebrinks dystra hälsobesked – bryter tystnaden efter svåra smärtorna

Dennis Janebrink, Casper Janebrink

Foto: TV4/Youtune

Dennis Janebrink kämpar mot smärtorna.
Dagligen har den 77-årige dansbandsstjärnan ont.
– Jag har ont och då bedövade sprutorna och de varar en stund men sen kommer det då tillbaka igen, säger han till Hänt.

I flera decennier år har basisten Dennis Janebrink skrivit dansbandshistoria med gruppen Flamingokvintetten som bildades redan på 1960-talet.

Janebrink, som är pappa till Arvingarna-stjärnan Casper, har lämnat ett bestående avtryck på svenska underhållningsscenen i över 60 års tid.

Gruppen bildades i Partille 1960 av Gunnar Karlsson, Hasse CarlssonBjarne Lundqvist, Dennis Janebrink och Calle Nilsson. Den första låten på Svensktoppen fick bandet några år senare med ”Det hjälper ingalunda lej”. Bland gruppens mest kända låtar finns också ”Hon är sexton år idag”, ”Flickorna i Göteborg”, ”Lycka till med nästa kille” och ”Nu är det lördag igen”.

Efter alla år i rampljuset tycks nu sagan vara all.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube/SVT

Dennis Janebrinks farväl på scenen med Flamingokvintetten

År 2022 gav sig Flamingokvintetten på stor avskedsturné i landet. Den var egentligen planerad till bandets 60-årsjubileum år 2020, men då kom coronapandemin i vägen. De turnerade då också med albumet ”Vi lyfter på hatten” som släpptes samma år.

– När Hasse Carlsson, Dennis Janebrink, Stefan Kardebratt, Douglas Möller och Ulf Georgsson nu packar bussen med samlade minnen från sina snart 200 succékonserter för slutsålda hus och 62 år på landets alla scener är det med ”The Farewell Tour”, skrev Flamingokvintetten på sin hemsida i samband med finalturnén.

Detta innebär att Dennis Janebrink, 77, numer kan dra sig tillbaka och njuta av livet som dansbandspensionär på heltid.

Men på senare tid har också musikern drabbats av ett tungt hälsobakslag.

Janebrinks kamp mot bältros

Även om han har setts stråla av glädje på scenen, har Dennis kämpat länge med smärtor i kulisserna, och smärtan stavas bältros.

Han berättade redan i slutet av förra året om sina smärtor. Och ännu tycks det inte ha gett med sig.

LÄS MER: Dennis Janebrinks svåra smärtor – bryter tystnaden efter dystra hälsobeskedet: ”Jag lider…”

– Det är kvar och jag ska få komma till någon smärtenhet i Göteborg som ska kolla. Jag har varit där en gång och då fick jag några sprutor. För jag har ont och då bedövade sprutorna och de varar en stund men sen kommer det då tillbaka igen. Det varade kanske fyra timmar sen kom det tillbaka, säger Dennis Janebrink till veckotidningen Hänt.

”Finns ju botox”

Dansbandshjälten berättar att smärtan kommer dagligen.

– Jag har ont varje dag, det svider varje dag. Vissa dagar om jag spelar golf eller så då kanske jag glömmer av det. Men så fort jag sätter mig ner och kopplar av så känner jag det hela tiden. Så det är jobbigt, säger han.

Nu hoppas han dock att sjukexpertisen kan hjälpa honom råda bot på svedan.

– Det är nerverna som fördärvar. De går inte tillbaka till sitt ställe där de ska vara. Men jag ska dit nu och så får de se om de kan hjälpa mig. Det finns ju andra medel också, det finns ju botox säger de att man kan spruta in, säger Dennis Janebrink.

Hoppas du snart känner dig mycket bättre, Dennis!

Exit mobile version