Det finns något som skaver med Marie Göranzons beteende

Marie Göranzon och Renée Nyberg i Vilket liv!

Foto: TV4

På söndagskvällen var det dags för ännu en av våra mest framstående kändisar att hyllas i TV4:s populära hyllningsprogram ”Vilket liv!”.

Men även om det blev en riktigt fin kväll med mycket skratt och roliga anekdoter så finns det ändå något som skaver.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Under söndagen så är det säsongsavslutning för denna säsong av TV4:s ”Vilket liv!”. Under sex avsnitt har vi nu fått se när Tomas Ledin, Pernilla Wahlgren, Eva Rydberg, Peter Haber och nu Marie Göranzon hyllats på Oscarsteatern inför fullsatt publik och under ledning av programledaren Renée Nyberg.

När Marie Göranzon äntrade Oscarsteatern så gjorde hon det med en riktig stjärnglans och med en pondus som endast en riktig Dramaten-veteran klarar av. När hennes gamla kollegor och vänner från teatern dök upp i soffan så hamnade Marie direkt i sitt rätta element och det var spännande och intressant att få höra mer om hennes långa och gedigna karriär.

Under kvällen fick vi också stifta bekantskap med bland andra dottern Lolo Amble, samt barnbarnet Vincent – sonen Jonas Malmsjö lös dock med sin frånvaro av okänd anledning. Det märktes tydligt att Marie är mycket stolt över sin familj.

Genom hela programmet överöstes Marie Göranzon med mängder av hyllningar från både familj och branschkollegor, vilket förstås är helt välförtjänt med tanke på hennes enorma kulturgärning.

LÄS MER:

Marie Göranzons skavande beteende

Men det finns något som skaver under programmets gång, och det har med Marie att göra. Efter att hon fått ta emot fina erkännanden från både Helena Bergström och Colin Nutley så får Marie frågan från Renée om hon kan känna sig stolt och tycka att hon själv är en fantastisk skådespelare. Men Marie Göranzon kan inte själv se sin egen storhet.

– Nej, det kan jag inte. Det går ju inte. Jag lyssnar noga och blir oerhört lycklig och glad, men det finns ju gränser även för mig. En sådan här kväll skulle man ju kunna få hybris, men det ligger inte riktigt för mig. Men jag blir väldigt varm i hjärtat och glad att jag uppskattas så mycket, svarar Marie Göranzon på Renées fråga.

Det som jag menar skaver här är just att Marie, trots sin uppenbara storhet, ändå är så pass ödmjuk att hon inte helt kan ta till sig av alla hyllningar hon får. Det är synd tycker jag, för hon förtjänar verkligen att gå på moln efter allt som gjort.

Vad tyckte du om kvällens program? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version