Det gör ”Daniel” från Skilda värdar idag

Skilda värdar slog igenom med dunder och brak år 1996. Bengt Dalqvist som spelade ”Daniel” blev rikskänd över en natt. Men rollen blev också en stämpel som visade sig bli omöjlig att tvätta bort.

När rampljuset slocknade så testade Bengt flera olika yrken innan han tillslut blev höbonde(!).

Innan dess hann 90-tals ikonen släppa musikvideon ”Varmt & salt” och söka till ett av TV4:s allra största program.

Skilda värdar sändes mellan 1996 och 2002 på TV4. I hjärtat av historien fanns Daniel och Sandra som träffade på varandra av en slump på Centralstationen och inledde en kärleksaffär – bara för att under dramatiska omständigheter sedan få reda på att de var tvillingar.

Lina Pleijel och Bengt Dahlqvist tillsammans 14:e augusti 1996 i Stockholm. 
Foto Sören Andersson / SCANPIX

Såpoperan sändes fem dagar i veckan och genomslaget blev enormt. När serien tillslut gick i mål hade hela 500 avsnitts spelats in.

Blev Daniel från skilda värdar

Under tiden blev Bengt Dalqvist ”Daniel” med hela svenska folket.

Bengt beskriver själv i intervjuer att det kom säckvis med beundrarbrev till honom och att många av dem var ”snuskbrev”.

Dock var det inget som Bengt utnyttjade. Han hann bara vara singel i 3 – 4 månader efter att serien hade premiär innan han träffade Nettan som senare skulle bli hans fru.

Bengt Dalqvist Foto: Tobias Röstlund, PRESSENS BILD AB

Efter Skilda Värdar blev det svårt för Bengt att få andra roller. I en intervju i Expressen från förra året beskriver han tiden efter Skilda värdar så här:

– Först och främst var det för att det var svårt för mig att få roller efter Skilda världar. Jag var, och är fortfarande för många, Daniel från Skilda världar. Många känner fortfarande igen mig fast det var 20 år sen, vilket är helt galet, säger Bengt Dalqvist, till Expressen.

Satsade på musiken

Efter skådiskarriären svalnat försökte Bengt sig på en musikkarriär. 2005 släppte han singeln ”Varmt & salt” som möttes av ganska svala reaktioner.

Några år senare var han sångare i bandet The Odd Dogs och sökte även till idol. Tyvärr gick hans audition inge vidare. Dåvarande jurymedlemmen Anderas Carlsson beskrev hans framträdande kort och gott som att det ”inte höll”.

– Jag blir besviken på mig själv. Jag borde bett om att få köra om. Jag blev chockad och otroligt arg på mig själv, men jag kan förstå att jag inte gick vidare, sade Bengt om sitt framträdande efteråt till Aftonbladet.

Idag har Bengt lagt både skådiskarriären på hyllan och ägnar sig mest åt att vara entreprenör. Han driver både ett företag som ägnar sig åt virtuell reality och Höbonden som är ett företag som levererar hö, djurmat till smådjur i smarta förpackningar.

Så här ser Bengt ut idag.

Posted by Bengt Dalqvist on Monday, March 25, 2019

Höbonden driver Bengt tillsammans med sin fru Nettan som han varit tillsammans med i över 23 år. Paret har två barn tillsammans som är 17 respektive 14 år.

Satsar på fru och barn

– Jag ville ägna mer tid åt min familj, mina barn och min fru. Jag känner att skådespeleriet, visst, det är ett fantastiskt yrke att få jobba med, men jag kände inte att det passade mig just då. Nu har jag så sjukt roligt med mina företag, så jag känner ingen dragning till det här att jag ska jaga roller, sade han till Hänt tidigare i år.

Resan från såpoperaskådis till hö-entreprenör kanske inte är den allra rakaste men Bengt verkar må bra och ha ett fint liv tillsammans med sin fru Nettan.

Dela gärna om du minns Skilda världar och tror att dina vänner också kan vara nyfikna!