Marko övergavs av sin pappa som liten – så ser deras relation ut i dag

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och hans mamma Irma gör nu succé i tv-serien ”Marko & Irma”.

Men artistens pappa har aldrig varit med i bilden.

I en intervju med Hemmets Journal berättar Marko om sin frånvarande pappa.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo har gjort en karriär på att vara rolig både på scen och i rutan – men bakom kulisserna har han burit på ett mörker.

Den folkkära artisten slog igenom på 90-talet med hits som ”Vi drar till fjällen” och ”Sommar och sol”. Med åren blev han snabbt populär – också bland de små i rollen som ”Dr Mugg”.

Och när han aktuell i TV4-serien ”Marko & Irma” som han har med sin mamma Irma.

Markoolio
Marko Lehtosalo. Foto Karin Wesslén / TT kod 11940

LÄS MER: Markoolios vändning med sin mamma efter svåra uppväxten – gör Irma till tv-stjärna: ”Filterlös”

Markos starka ord om uppväxten utan pappa

Det är först på senare år som Marko har öppnat upp sig om sin tuffa uppväxt.

Han växte upp i Orminge, en förort i Stockholm, med sin mamma och sina två syskon, något han först berättade om i sitt sommarprat i P1 2018.

Under uppväxten tampades hans mamma Irma med ett alkoholmissbruk och våldsamma män. Polisen gjorde även många hembesök hos dem. När han och Irma gästade ”Carina Bergfeldt” berättade han hur uppväxten präglade honom.

– Det var en väldigt stressig uppväxt. Jag mådde inte så bra, och jag försökte hoppa emellan, försökte få bort mamma från den här miljön. Det var mycket ångest. Det var väldigt mycket ångest, säger Markoolio i programmet.

I dag har Irma varit nykter i 12 år och de två har en fin relation, något som inte minst blir tydligt i ”Marko & Irma”.

Irma Lehtosalo. Foto: TV4

LÄS MER: Därför stoppar Marko Lehtosalo sin mamma Irma från att synas i direktsändning

Vem är Markoolios pappa?

Men Markos pappa har aldrig funnits med i bilden. När artisten gästade ”Parneviks” 2017 fick han frågan om han någonsin frågat sin pappa varför han lämnade familjen.

Då blev Marko märkbart känslosam.

– Nu blev det tungt, för jag har ju stängt av. Och nu är vi där och skrapar. Jag har inte frågat, och det är kanske fegt av mig, sa en tårögd Marko då.

Familjen flyttade till Sverige när Marko bara var åtta månader gammal. Kort därefter stack pappan och lämnade Irma ensam med barnen.

I en intervju med Hemmets Journal har Marko berättat mer om uppväxten med en frånvarande pappa.

– På torget i Orminge kunde mamma möta pappa med en annan kvinna, som var rom precis som han och delade kulturen och de mer traditionella kläderna, som långa svarta sammetskjolar och färgglada skjortor, säger Marko till tidningen.

Foto: TV4

LÄS MER: Markoolios löfte till barnen efter skilsmässan – artistens nya besked om framtiden

Det vet vi om Markoolios pappa idag

Först när Marko var 15 år dök hans far upp igen – i deras hem. Han berättar att han då inte kände några känslor.

– Han såg ut som jag och jag förstod att det var min pappa. När han kom fram till mig och sa att jag var hans son sa jag bara ”okej”. Jag konfronterade honom inte med frågor som: ”Var har du varit hela mitt liv?” Och jag kände inget alls, varken sorg eller bitterhet, bara ingenting.

Pappan bor numera i Finland, men Marko har aldrig velat lära känna sin far. Trots det har de träffats några gånger, bland annat på Markos bröllop för några år sedan.

– Jag blev inte arg eller så, men jag kände bara att det var väldigt konstigt att dyka upp oinbjuden just där och då, säger han.

Allt gott till dig Marko!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denna folkkära profil.