Doktor Mikael bryter tystnaden om sin ersättare – det tycker han om Marcus egentligen: ”Han verkar ju…”

Under sommaren tar de flesta av oss lite välbehövlig semester. Och för doktor Mikael Sandström är det inte annorlunda.

På sommaren brukar därför Marcus Olausson ersätta Mikaels roll som läkarexpert i TV4:s Nyhetsmorgon.

Nu ger doktor Mikael sina ärliga ord om ersättaren.

Doktor Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 65, har sedan flera år tillbaka dykt upp i Nyhetsmorgon där han svarar på tittarnas många frågor gällande hälsa och sjukdomar.

Mikael har lång erfarenhet inom vården och har jobbat som läkare i 35 år. Dock har han numera pensionerat sig från sjukhuset.

Privat så är Mikael tillsammans med artisten Lotta Engberg, 61. De började att dejta 2020 efter att Lotta gjort ett uttalande i Aftonbladet där hon sa att hon skulle kunna tänka sig att träffa Mikael. Det var till en början ett skämt, men snart utvecklade sig skämtet till en romantisk relation stjärnorna emellan.

Doktor Mikael om sin ersättare

På somrarna går Mikael på en välförtjänt semester. Han försvinner därmed från TV4 ett tag.

I stället axlar då doktor Marcus Olausson, 38, rollen som läkare i Nyhetsmorgon. Marcus har tidigare varit med i TV4:s ”Gladiatorerna” där han var karaktären ”Hercules”. Han har även varit personlig tränare.

Men sedan 2016 har Marcus Olausson arbetat som läkare, vilket gör honom kvalificerad för rollen som sommardoktor i Nyhetsmorgon.

Marcus Olausson
Foto: TV4

För doktor Mikaels del så är det förstås skönt att ha en ersättare. Dock har Mikael ingen direkt relation till honom.

– Jag har ju inte träffat honom, men han verkar ju väldigt sympatisk och populär, vad jag förstår, säger Mikael till Hänt och fortsätter:

– Han är ju modig så att säga. Jag har ju jobbat ett helt läkarliv och har ju 35 års erfarenhet och är specialist och sådär. Och det är väl inte han än vad jag förstår, så jag tycker det är väldigt starkt av honom att göra det han gör.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev