Doktor Mikael Sandströms tvivel över beslutet med Lotta Engberg – nära vännen avslöjar: "Han trodde ju inte..."
Doktor Mikael, Lotta Engberg

Doktor Mikael Sandströms tvivel över beslutet med Lotta Engberg – nära vännen avslöjar: ”Han trodde ju inte…”

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg är ett våra mest folkkära kändispar.

Men nu avslöjar en vän till Lotta för Hänt att Mikael till en början inte var övertygad om att Lottas känslor för honom var på riktigt.

Det var i ett uttalande till Aftonbladet som Lotta Engberg, 60, avslöjade att hon skulle kunna tänka sig att gå på dejt med Doktor Mikael Sandström, 65, som även kallas ”Soldoktorn”.

– Doktor Mikael (TV4-profilen Mikael Sandström, reds anm) tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa Lotta Engberg till Aftonbladet i början av 2020.

Det dröjde inte länge förens Doktor Mikael dök upp i TV4:s program Efter fem och svarade på om han hade haft någon mer kontakt med Lotta efter inviten.

– Via sms har jag haft kontakt med henne. Så jag har fått en inbjudan till Västkusten kan man väl säga, sa Doktor Mikael.

Därefter dröjde det inte länge förens de blev ett par. Numera bor de även ihop i en villa utanför Göteborg.

Nära vännen avslöjar Mikaels tankar

Men till en början var inte Doktor Mikael helt säker på om Lotta Engberg menade allvar med sina känslor för honom, vilket Lottas goda vän Bert Karlsson, 78, avslöjar för Hänt.

Den senaste tiden har Doktor Mikael gått och blivit läkare åt Bert Karlsson. Detta efter Berts förtjänst, enligt honom själv.

– Ja, han är min doktor, jag ringer till honom när jag har något småaktigt. Jag hjälpte ju till att få ihop de en gång i tiden. Jag har utnämnt honom till min doktor, säger Bert till Hänt och fortsätter:

– Jag sa att nu när jag hjälpt dig att få till det med Lotta så får du ställa upp. Han trodde ju inte på Lotta när hon sa att hon var intresserad så när jag träffade honom på TV4 när jag skulle göra ett program så sa jag att ”jo hon menar det” för jag hade då pratat med Lotta.

Foto: TV4

Bert Karlssons ord om paret

Bert menar att det var hans förtjänst att Lotta och Mikael gick på den där första dejten. Själv tycker han att de två passar perfekt tillsammans.

– Efter första gången de träffats så ringde de till mig. De berättade att de hade träffats, säger Bert Karlsson till Hänt.

Vilken tur att både Lotta och Mikael vågade ta första stegen! Tänk vilket fint och lyckligt oar de är idag!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev