Doktor Mikaels hjälteinsats bakom kulisserna – dramatiken tittarna inte fick se: ”Väldigt dramatiskt”

Under sommaren har Mikael ”Soldoktorn” Sandström varit en återkommande gäst i sommarupplagan av ”Bingolotto”.

Men hans senaste medverkan skulle få ett dramatiskt efterspel när en kvinna föll ihop intill TV4-produktionens tält.

– Då var hon inte kontaktbar, berättar Mikael Sandström för Expressen.

Under måndagen satt Mikael ”Soldoktorn” Sandström i publiken på Liseberg för att heja fram sin stora kärlek, programledaren, Lotta Engberg.

Men en vecka tidigare var läget annorlunda. Då var det Mikael som var i händelsernas centrum. 

Då gästade doktor Mikael det tredje avsnittet i sommarupplagan av ”Bingolotto”. Tillsammans med programledarduon Casper Janebrink och Agneta Sjödin delade han i sedvanlig ordning med sig av sin läkar-expertis inför sommarens alla utmaningar. Men när programledarna tackat av tittarna och sändningen var slut hände något dramatiskt.

När Mikael Sandström packat ihop och sakta börjat röra sig hemåt hörde han ett rop.

– Precis efter att kamerorna slogs av rasade en kvinna ihop, precis bakom produktionstältet. Det var säkert 40 man som kom och ropade. ”Kom doktorn!”, berättar Mikael Sandström för Expressen.

Mikael Sandström
Foto: TV4

Doktor Mikael hjälpte till

Doktor Mikael tvekade inte en sekund på att ingripa och fick leva upp till sitt berömda smeknamn. Han berättar för tidningen att läget, till en början, var väldigt dramatiskt.

– Då var hon inte kontaktbar. Hon hade ju några kompisar med sig som var oroliga. Jag kollade andningen, vilken färg hon hade. Hon var blek, men inte blå. Jag ser ju saker som andra inte ser, det får man väl hoppas efter 35 år som läkare, berättar Mikael för Expressen.

doktor mikael
Foto: TV4

Bad henne att vissla

Även ifall Mikael lämnade arbetet som doktor när han, i våras, flyttade ihop med kärleken Lotta Engberg, så är det inget fel på hans kunskaper.

Han gjorde en snabb undersökning av kvinnans andning, reflexer och bad henne så småningom att vissla.

– Folk trodde ju jag var galen. Det är ju sådant man gör för att undersöka trivialfunktionerna. Det blev nästan som en undervisningssituation för alla som stod runtomkring. Det avslutades med att hon kunde gå själv. Först var det väldigt dramatiskt och sen blev det väldigt roligt och trevligt. Hennes grundtillstånd föreligger fortfarande då hon har ett tillstånd som man inte blir av med, förklarar Mikael för Expressen.

Efter undersökningen kunde Mikael konstatera att det rörde sig om ett neuropsykiatriskt tillstånd. Han berättar för tidningen att han vet vad kvinnan lider av men att han, av respekt, inte vill berätta det.

Vilken tur att allt gick bra och vilken tur att det fanns en viss doktor Mikael på plats! Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook!