Doktor Mikaels mardrömsbesked – egna orden om hårda bakslaget: ”Är med tungt hjärta som jag tyvärr…”

Han hade sett fram emot det så länge.

Men nu har läget förändrats och den folkkära tv-profilen Doktor Mikael tvingas till ett drastiskt beslut för karriären.

Att tvinga sig själv ta sig an utmaningar som kan tyckas läskiga, är verkligen inte något enkelt att göra.

När det handlar om att våga göra någonting nytt för sig själv kanske det låter lätt i teorin, men i praktiken kan det vara desto klurigare.

Tidigare i år meddelade Doktor Mikael Sandström som mest synts i ”Nyhetsmorgon” tidigare, att han kommer göra ett karriärsskifte.

– Jag körde ”Fördomspodden” live med Emil Persson innan coronan slog till och fick blodad tand. Det kändes jävligt bra och var kul som fan, det kändes som att jag hade hittat hem, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Doktor Mikael
Foto: TV4

Doktor Mikael om egna humorshowen

Den nya karriären innebar att tv-profilen nu vill satsa på en humorshow med medicinsk inriktning.

– Stand up comedy finns redan, men inte stand up medicine. Jag ska alltså göra en show med folkbildning till människor på ett humoristiskt och enkelt sätt. Det ska vara snabbt, rappt och roligt.

Sedan dess har de som följer honom på sociala medier, fått följa hur han har förberett sig inför den stundande showen.

Glädjen inför premiären

Och det har varit en förväntansfull Mikael som har arbetat hårt för att få ihop en bra show.

”Bra fart i förberedelserna inför den 12 november. De fysiska biljetterna är slutsålda”, skrev han bara för några dagar sedan på Instagram.

Sorgliga beskedet

Men nu meddelar han ett tråkigt besked till alla som sett fram emot hans show.

Den ställs nu in.

”På grund av den ökade smittspridningen är det med tungt hjärta som jag tyvärr måste meddela att Dr. Mikael LIVE skjuts upp till våren 2021. Tanken var att restriktionerna skulle öppnas upp från och 1 november, men i och med att det beslutet hävdes i flera av landets regioner så blir det omöjligt att genomföra showen just nu. Jag har med egna ögon sett effekten av pandemin och jag som överläkare kan inte med gott samvete ens riskera att en enda individ drabbas av covid-19. Nu måste vi värna om varandra och visa hänsyn”, skriver han och fortsätter:

”Men jag ser otroligt mycket fram emot att se er alla på plats så fort det bara går, så vi jobbar på att boka ett nytt datum så fort som möjligt. Självklart kan alla ni som köpt biljett behålla biljetten till det nya datumet”.

I ett klipp utvecklar han också sina tankar kring att ställa in showen, och lyfter fram hur viktigt det är att vi alla nu hjälps åt för att minska på smittspridningen.

”Jag vill ju hjälpa till att stoppa smittan, inte riskera att sprida den”, säger han.

I kommentarsfältet är det många som är ledsna på grund av att showen ställts in men samtidigt förstående mot Mikael efter hans beslut.

Det låter som ett klokt beslut Mikael! Vi får alla hjälpas åt att göra allt vi kan för att minska spridningen av viruset!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.