Doktor Mikaels mardrömsbesked – orden om hårda bakslaget: ”Med sorg i hjärtat jag måste meddela att…”

Det tycktes som om det skulle hålla hela vägen fram.

Men nu kommer Doktor Mikael Sandström med ett tråkigt mardrömsbesked.

 ”Stor besvikelse”, säger han i ett inlägg på Instagram.

För en tid sedan sprudlade kärleken mellan Lotta Engberg och Doktor Mikael när de fick besök av makarna Jenny och Niklas Strömstedt i ”Tillsammans med Strömstedt”.

I programmet avslöjade Mikael att han kommer lägga sin karriär som läkare på hyllan – efter 35 år.

– Du ska sluta vara doktor, på golvet i alla fall. Du ska inte ha jour, du ska inte springa till intensivvårdspatienter hela dygnet, säger Niklas lite frågande i programmet.

– Nej jag ska kliva av det här sjukhus-racet, svarar doktor Mikael då.

Doktor Mikael
Foto: TV4

För Hänt gav han ett utförligare svar om hans avhopp.

”Skälet till att jag skall ”sluta” är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara.”, säger Mikael och fortsätter:

”Jag kommer säkert hoppa in och göra lite jourer här och där. Sen har jag ju Lotta också att ta hänsyn till också och hon får samma höga prioritering som ett hjärtstillestånd.”

Efter detta chockbesked kommer istället ett helt annat.

LÄS MER: Doktor Mikaels uppgörelse med Lotta Engberg – efter familjens reaktion: ”Vi är för gamla för att bry oss”

Tvingades ställa in showen

Under förra hösten berättade Mikael den glada nyheten att han kommer bryta karriären som läkare och istället satsa på en karriär som komiker.

Han såg fram emot att kunna sätta upp sin stand-up medicine show, men tvingades snart skjuta upp showen på grund av pandemin.

”På grund av den ökade smittspridningen är det med tungt hjärta som jag tyvärr måste meddela att Dr. Mikael LIVE skjuts upp till våren 2021. Tanken var att restriktionerna skulle öppnas upp från och 1 november, men i och med att det beslutet hävdes i flera av landets regioner så blir det omöjligt att genomföra showen just nu. Jag har med egna ögon sett effekten av pandemin och jag som överläkare kan inte med gott samvete ens riskera att en enda individ drabbas av covid-19. Nu måste vi värna om varandra och visa hänsyn”, sa han då.

LÄS MER: TV4:s nya beslut om Doktor Mikaels framtid – efter intima beslutet med Lotta Engberg: ”Mikael kommer…”

Doktor Mikaels tunga besked

Men uppskjutandet av showen får nu en till ordentlig törn.

I ett klipp på sin Instagram berättar nu Mikael för de förväntansfulla följarna att showen inte blir av denna gång heller.

”Hej allesammans, doktor Mikael här. Det är med mycket stor besvikelse och sorg i hjärtat jag måste meddela att min planerade show den 27:e februari måste ställas in eftersom jag inte kan garantera att den genomförs på ett smittsäkert sätt. Det ligger inte för mig att chansa med andra människors hälsa så jag ser ingen annan lösning än att ställa in den. Så det blir tyvärr ingen tillställning nu på lördag”, säger han i klippet.

I kommentarsfältet är det många som är ledsna på grund av att showen ställts in men samtidigt förstående mot Mikael efter hans beslut.

”Förstår ditt beslut så väl, hoppas att du gör någon show i framtiden när det här eländet är borta!”, skriver en person.

”Klokt beslut i dessa tider, hoppas du finner ny energi för en show i framtiden”, skriver en annan.

”Mycket tråkigt, men förstår dig. Hoppas det blir en show när pandemin är borta”, skriver en tredje.

Det låter som ett klokt beslut Mikael! Vi får alla hjälpas åt att göra allt vi kan för att minska spridningen av viruset!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.