Doktor Mikaels strategi – uppgörelsen med Lotta Engberg: ”Absolut värsta scenariot”

Mikael Sandström, Lotta Engberg

Foto: TT & Instagram

Kärleken strålar om Lotta Engberg och Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

En viktig steg i parets kärlekshistoria var att flytta ihop och när huset skulle köpas hade Mikael en hemlig plan.

– Att titta på hus tillsammans med nån som man inte riktigt känner är skitsmart, berättar Mikael Sandström för Aftonbladet.

Lotta Engberg, 58, och Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 63, har på kort tid blivit ett av Sveriges mest omtalade kändispar. 

Efter att först ha haft kontakt via telefon ett tag träffades de för drygt ett år sedan. Sedan dess har det gått ganska snabbt fram för kärleksparet. 

Mikael lämnade jobbet som doktor på lasarettet i Lindesberg, sålde huset i Hallstahammar och idag lever paret som sambos i deras nyköpta lyxvilla i Mölnlycke, utanför Göteborg.

Snabba puckar med andra ord, men vad gör man inte för kärleken?

Mikaels taktik med husköpet

För Aftonbladet berättar Mikael att han även hade en annan liten plan med att gå på visningen av huset – och det var inte bara att lägga det högsta budet.

– Att titta på hus tillsammans med nån som man inte riktigt känner är skitsmart, då ser man vad som passar och inte passar. Särskilt om man har haft tidigare relationer, berättar Mikael Sandström för Aftonbladet samtidigt som Lotta skrattar till och säger att ”så lät det inte då”.

Med facit på hand går det inte att säga annat än att det gick bra. Paret strålar av kärlek och nu har de även ett fantastiskt hem ihop nära naturen, precis som Lotta önskade.

Men hade inte Mikael tagit initiativet hade kanske parets verklighet sett annorlunda ut idag.

– Vi är ju väldigt olika i att Mikael tänker igenom allting och jag ibland kan kännas lite mer ”tjoho, det här är skoj”. Men just därför, att det var du som sa att vi skulle köpa huset, hade han inte gjort det, så hade jag aldrig gjort det, berättar Lotta Engberg för tidningen.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

”Det är fegt”

Och visst, det kan tyckas ha gått snabbt. Men Mikael var säker på sin sak och för honom var det aldrig aktuellt med att ”provbo” först, innan de slog till.

– Nej. Så funkar det inte, det är fegt. Antingen fattar man ett beslut och med det perspektiv som jag har på vad som är viktigt med död och elände och folk som ska leva, vad är då det värsta i vågskålen? ”Det blev inget bra, vi får sälja”, då kostar det ett par hundratusen till mäklaren. Det är det absolut värsta scenariot, det är inte döden, förklarar Mikael för Aftonbladet.

Vilken tur att det blev så bra! Tycker ni också att de är underbara tillsammans? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Exit mobile version