Dottern om Lisa Marie Presleys dödsorsak

Lisa Marie Presley var Elvis Presleys dotter.

Foto: Shutterstock

Lisa Marie Presleys dotter Riley Keough sätter nu ord på sin mors dödsorsak.

Mycket har skrivits om Lisa Marie Presley under hennes alltför korta liv. Trots att hon bara var 54 år gammal hann hon utsättas för fruktansvärda situationer och uppleva flera tragedier.

Tyvärr kulminerade det i den värsta nyheten förra året när det meddelades att hon hade gått bort. Officiellt ryktades det att hon dog på grund av sviterna efter en operation, men i en ny intervju säger hennes dotter Riley Keough att familjen vet vad den verkliga orsaken är.

Redan från det att Lisa föddes var uppmärksamheten stor kring henne. Naturligtvis berodde det på att hennes föräldrar inte var vilka som helst. Om hennes efternamn Presley ringer en klocka, beror det på att hennes far var kungen av rock ’n’ roll själv, Elvis Presley, och hennes mor var Priscilla Presley.

På grund av hennes fars enorma status fanns det en stor önskan att se hans dotter från början, och Elvis och Priscilla visade stolt upp henne för allmänheten, vilket kan ses på bilden nedan från 1968.

Elvis Presley och Priscilla visar upp Lisa Marie 1968. Foto: Wikimedia commons

Var bara nio år gammal när hon förlorade sin far

Tyvärr vet de som också känner till historien om Elvis att den verkligen inte har ett lyckligt slut. Den 16 augusti 1977 hittades musikern död vid en ålder av 42 år. Det innebar också att Lisa Marie fick uppleva sitt livs första tragedi, eftersom hon bara var nio år gammal vid den tidpunkten.

Efter Elvis död började Priscilla dejta modellen och skådespelaren Michael Edwards, som efter att förhållandet tagit slut erkände i sin bok att han var attraherad av Lisa Marie Presley, som då var omkring 12 år gammal.

Lisa Marie anklagade senare också Edwards för att ha försökt ta sig in i hennes rum när han var berusad och för att ha varit ”olämplig” mot henne. Som vuxen försökte sig Lisa Marie Presley också på en musikkarriär, men det stod snart klart att hon inte skulle uppnå samma status som sin far.

Mer uppmärksammade äktenskap

Något som också kom att få mycket publicitet under hennes liv var hennes äktenskap. Den första var på 1980-talet när hon gifte sig med Danny Keough, som hon fick dottern Riley och sonen Benjamin med. Paret skildes 1994, men förblev nära vänner under resten av Lisa Maries liv.

Strax efter skilsmässan gifte sig Lisa Marie med Michael Jackson i ett mycket uppmärksammat äktenskap. Paret gick sedan skilda vägar, men i en intervju med Oprah Winfrey avslöjade hon att de försökte bli tillsammans igen flera gånger efteråt. Hon ska också ha blivit förkrossad när Michael dog 2009.

Detta följdes av två misslyckade äktenskap med skådespelaren Nicolas Cage och musikern Michael Lockwood. Med den senare födde hon tvillingarna Finley och Harper, som föddes efter ett kejsarsnitt, varefter hon sattes på smärtstillande medel, som hon senare blev djupt beroende av. Den största tragedin skulle dock drabba henne 2020.

Hennes son gick bort

Här avslöjades det att hennes son Benjamin hade avlidit på grund av självmord. Han var bara 27 år gammal och begravdes på Graceland bredvid Elvis. Därefter kom lite ljus i mörkret när dottern Riley fick ett eget barn 2022, vilket gjorde Lisa Marie till mormor. Året därpå kom den fruktansvärda nyheten att Lisa Marie själv hade gått bort.

Som vi alla vet var nyheten att hon hade drabbats av hjärtstillestånd på grund av tunntarmsobstruktion orsakad av en fetmaoperation några år tidigare. I en ny intervju med People Magazine säger dock dottern Riley Keough att familjen vet vad Lisa Marie egentligen dog av.

LÄS MER:

Återhämtade sig aldrig från sorgen

Enligt dottern återhämtade sig Lisa Marie aldrig från sin sons död.

Min mamma gjorde sitt bästa för att hitta styrka åt mig och mina yngre systrar efter Bens död, men vi visste hur mycket hon led.

Det är därför hon är säker på att sorgen hjälpte till att döda henne.

Min mamma dog fysiskt av sviterna efter operationen, men vi visste alla att hon dog av ett brustet hjärta.

Efter hennes död sa Riley också att Lisa Marie hade spelat in flera band eftersom hon ville ge ut en memoarbok. Riley lyssnade på timmar av inspelningar och skrev sedan ner dem. Boken ”From here to the great unknown” kommer att publiceras i oktober 2024.

Lisa Marie Presley. Foto: Joe Seer / Shutterstock.com

Hit kan du vända dig

Angående självmord och psykisk ohälsa. Det går att vara anonym och även en anhörig kan höra av sig till dessa nummer. Var inte rädd för att be om hjälp! 

Om du mår så dåligt att det känns outhärdligt eller du har självmordstankar eller självmordsplaner ska du direkt ta kontakt med en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.

Hjälplinjen, tillfälligt psykologiskt stöd, telefon 0771-22 00 60 alla dagar öppet klockan 13.00-22.00.

Mind Självmordslinjen, chatta på mind.se eller telefon 90101 alla dagar öppet klockan 06.00-24.00.

Bris – Barnens rätt i samhället för dig under 18 år på telefonnummer 116 111 eller chatt alla dagar mellan klockan 14.00-21.00.

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Jourhavande präst nås via telefon 112 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver veta var du kan söka vård.

Källa: SVT.

Vila i frid. Alla våra tankar går till familjen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version