Döttrarnas fina besked – Lill-Babs ska hedras med ny utställning

.

Nu är det klart – det blir en ny utställning för att hedra Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Det beskedet gav döttrarna på torsdagen.

”Tack för att ni finns och fortsätter hedra mammas minne tillsammans med oss”, skriver döttrarna Kristin Kaspersen, Malin Berghagen och Monica Svensson på Instagram.

View this post on Instagram

Med glädje kan vi nu berätta att i samarbete med Stenegård i Järvsö och Ljusdals kommun kommer vi till sommaren 2019 öppna upp Lill-Babs utställningen på Stenegård. En kärleksfull mötesplats som mamma älskade. Därför betyder det extra mycket för oss att utställningen kommer att finnas på Stenegård. Vi skulle kunna säga att cirkeln sluts för i nästan exakt samma lokaler fanns faktiskt en något mindre Lill-Babs utställning i början av 2000-talet. Vissa delar av den nuvarande utställningen kommer ni så klart att känna igen men vi vill samtidigt utveckla den och bjuda in er än mer i mammas minnesrika liv. Datum för invigningen av den nya Lill-Babs utställning på Stenegård är i nuläget inte klart än men så snart vi kan återkommer vi med mer fler information här. Vi kan med ett kärleksfullt facit i hand säga att mammas kärlek och godhet hittat hem hos så många och ni har genom alla era minnen om mamma så generöst delat med er av till oss i familjen. Titta bara på allas engagemang i att utställningen ska finnas kvar. Vi är så tacksamma för er kärlek till mamma och den kärlek ni gett oss. Tack för att ni finns och fortsätter hedra mammas minne tillsammans med oss. Allting går utom nyfödda barn som vår mormor brukade säga. Monica, Malin och Kristin

A post shared by Barbro Svensson (@lillbabsofficial) on

Det är på Stenegård som man kommer öppna en utställning under sommaren.

– En kärleksfull mötesplats som mamma älskade. Därför betyder det extra mycket för oss att utställningen kommer att finnas på Stenegård, skriver döttrarna på Instagram.

De skriver att man kommer känna igen sig som besökare, men att man även vill ”bjuda in er än mer i mammas minnesrika liv”. När utställningen kommer på plats är ännu inte klart.

– Vi skulle kunna säga att cirkeln sluts för i nästan exakt samma lokaler fanns faktiskt en något mindre Lill-Babs-utställning i början av 2000-talet.

STOCKHOLM 20180527 Lill-Babs döttrar Kristin Kaspersen, Malin Berghagen och Monica Svensson talar under minnesgudstjänst i Storkyrkan för Barbro Svensson, Lill-Babs, på söndagseftermiddagen. Foto: Fredrik Sandberg /TT

Vilket fint initiativ! Vi är många som aldrig kommer glömma Lill-Babs! Minnet lever alltid vidare ❤️