Döttrarnas varma hyllning till Lill-Babs – släpper bok om stjärnans liv: ”Vår värld behöver lite mer Barbro”

Barbro ”Lill-Babs” Svensson kommer för alltid ha en speciell plats i svenska folkets hjärtan.

I år är det tre år sedan folkkära stjärnan somnade in och för att hedra hennes minne har artistens döttrar skrivit en bok om deras älskade mammas liv.

”Jag är glad att jag tillsammans med systrarna får skriva om världens bästa mamma och om hur jag upplevt att få växa upp med en kvinna som inspirerade så många”, skriver Lill-Babs dotter Kristin Kaspersen på sin Instagram.

Genom årtioenden fick vi se henne sprida glädje och kärlek på landets största scener.

Barbro Svensson, mer känd som Lill-Babs blev hela svenska folkets älskling med låtar som ”Är du kär i mej ännu Klas-Göran?” och ”En tuff brud i lyxförpackning” bara för att nämna några.

Men den 3 april 2018 drabbades hela landet av sorg.

Den omåttligt älskade artisten somnade in.

Lill-Babs blev 80 år gammal.

Hon sörjdes av hela landet, av hela underhållningsbranschen och sin stora familj som förlorat en älskad familjemedlem.

”Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita”, skrev döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen på Instagram efter tragiska beskedet.

Sedan dess stjärnans familj hyllat Lill-Babs vid flera tillfällen.

Lill-Babs
Foto: TV4/cmore

Filip Lamprecht tillägnade dans

Bland annat tillägnade Kristin Kaspersens son, Filip Lamprecht en av sina danser i Let’s dance till Lill-Babs tidigare i år.

– Min mormor var den gladaste, mest optimistiska och positiva människan. Hon kunde göra den värsta dagen till den bästa för vem som helst, det var en talang hon hade. Det kunde gå från den gråaste, mörkaste dagen till den ljusaste, bästa, sa Filip Lamprecht då till TT.

Men nu är det stjärnans döttrar Monica, Malin och Kristin som står i fokus.

Döttrarnas fina hyllning

De har nämligen arbetat länge på ett projekt för att hedra deras mamma.

På sin Instagram avslöjar nu Kristin Kaspersen att hon tillsammans med sina systrar har arbetat på en bok om Lill-Babs.

”Min mamma Lill-Babs! Vår mamma Lill-Babs!
Nu kan jag äntligen berätta om ett bokprojekt som jag jobbat med under några månader och som har en speciell plats i mitt hjärta. Och det är för att huvudpersonen i boken har en alldeles speciell och stor plats i mitt hjärta.
Jag har sedan i våras, tillsammans med mina systrar, skrivit på boken om vår mamma. Med våra egna ord och minnen”, skriver hon och fortsätter:
 
”Jag är glad att jag tillsammans med systrarna får skriva om världens bästa mamma och om hur jag upplevt att få växa upp med en kvinna som inspirerade så många. Det kommer fram människor var och varannan dag och berättar om det avtryck hon gjort”.

Och det finns ett klart budskap med boken berättar Kristin.

”Och varför jag vill göra den här boken är att jag vill, om det är möjligt, låta mamma fortsätta att inspirera andra i den hon var, hur hon hanterade jobb med familjen och hur hon valde att alltid se möjligheter och det goda i livet”, skriver hon och fortsätter:
 
”Vi har grävt i våra olika minnen och upplevelser. Vi delar med oss av berättelser och bilder bakom kulisserna i såväl turné- som familjeliv och vi visar bilder som aldrig tidigare delats med allmänheten”.

LÄS MER: Lill-Babs okända dotter – avslöjar viktiga livsbeslutet: ”Det är självvalt”

”Vår värld behöver lite mer Barbro”

Även systern och skådespelaren Malin Berghagen skriver om det viktiga bokprojektet som ligger varmt om hjärtat.

”Vår mamma lärde oss att vi hade ett val, att välja det goda inom oss. Hon och mormor har grundat den kärlek och empati som genomsyrar alla i vår familj. Något som kommer från generationer av starka, goda och empatiska kvinnor där alla har lika värde och gemenskap är viktigt. Det känns som att vår värld behöver lite mer Barbro men även lite mer Lill-Babs. Den där självlysande stjärnan vi alla bär inom oss och ett ödmjukt men envist pannben. Därför vill jag dela min upplevelse av vår mamma”, skriver hon.

Så fint att ni gör detta. Vi saknar dig så Lill-Babs och hoppas du har det bra var du än är! Alltid saknad, aldrig glömd!