E-types första ord om älskade dottern – så är livet som nybliven pappa vid 57: ”Väldigt speciellt”

Martin ”E-type” Eriksson och Melinda Jacobs kunde nyligen välkomna sin lilla dotter till världen.

Efter många års barnlängtan har därmed E-type äntligen fått bli pappa för första gången. När paret gästade ”Efter fem” berättade han om sina känslor inför föräldraskapet.

– Det är underbart, säger han.

Det var den 20 januari som Melinda Jacobs, 38, och Martin ”E-type” Eriksson, 57, kunde välkomna sin första gemensamma dotter till världen.

På Instagram delade de med sig av den glada nyheten. De avslöjade då även dotterns namn, som de fram tills födseln hade hållit hemligt.

”Izadora Elisabeth Esmeralda – 23-01-20”, skrev paret på Instagram.

LÄS MER: Melinda Jacobs och E-type har fått sin dotter – bekräftar beslutet om namnet

Här är förklaringen bakom namnet

Parets dotter ska döpas efter Esmeralda, eller ”Lilla Hjärtat” som Melinda var fostermamma till, men som tragiskt gick bort när de biologiska föräldrarna fick tillbaka vårdnaden.

När paret nyligen gästade ”Efter fem” avslöjade de mer om hur de kom på namnet.

– Esmeralda vet de flesta varför hon heter det. Vi är nöjda med namnvalet, sade Melinda Jacobs i programmet.

Melinda berättade även att hon länge ”burit med sig” namnet Izadora och att namnet Elisabeth kommer från E-types mamma.

Martin och Melinda gästade ”Efter fem”. Foto: TV4

LÄS MER: Martin ”E-type” Eriksons förtvivlan – gripande orden om stora barnlängtan: ”Jag sörjer det på riktigt”

E-type om första tiden som pappa

Nu har paret en stor familj. Från tidigare har Melinda nämligen tre biologiska barn och är fostermamma till två pojkar.

För artisten E-type är det däremot den första gången han blir pappa. I sitt sommarprat i fjol sedan berättade han om sin stora barnlängtan.

– Åren har gått och jag har inga barn, och jag sörjer det på riktigt. Jag sörjer de barn jag aldrig har fått, sa han i sitt sommarprat i P1.

Nu har E-type fått tillbringa sin första tid med dottern. I ”Efter fem” berättade han mer om känslorna kring att bli pappa.

– Det känns underbart. Väldigt mysigt, säger E-type.

STOCKHOLM 2011-10-28 Martin E-Type Eriksson - en av artisterna som medverkar i TV-programmet "Så mycket bättre" i TV4 - vid fredagens presskonferens i Stockholm. Foto: Christine Olsson / TT
Martin Eriksson. Foto: Christine Olsson / TT

”Väldigt speciellt”

När han får frågan om hur det kändes att hålla sin dotter för första gången svarar han att det gick fort att se släktdragen i hennes ansikte.

– Det var väldigt speciellt och det gick ganska fort. Man ser till först ett bebisansikte. Sedan efter några timmar började jag känna igen mina morföräldrar, mig själv och Melinda i henne. 

För E-type är det också speciellt att få barn som 56-åring. Men han berättar att han har flera vänner som han får stöd av i föräldraskapet.

– Jag har ett gott stöd. Jag har några jämnåriga kompisar som precis fått barn också, så det blir lite lättare då. Så jag är inte helt ensam i den här världen men det är några år senare än alla andra. 

Stort grattis till de nyblivna föräldrarna!