Edward Bloms julraseri – därför är han förbannad på svenska folket

edward blom, jul, rasa

Det är en bit kvar till jul men många julprodukter finns redan i affärerna. Många butiker säljer redan julmust och julskum. Och även många har börjat baka lussebullar och lägger ut julbilder på sociala medier. Programledaren Sofia Wistam publicerade exempelvis tidigare i veckan bilder på Instagram från när hon bakade lussekatter. Även Gustaf Reinfeldt, Fredrik och Filippa Reinfeldts son, berättade att han började fira jul redan i oktober, något som fick ”Let’s Dance”-domaren Tony Irving att se rött, det skriver Aftonbladet.

Och nu är det gastronomen, kulturhistorikern och tv-profilen Edward Blom som rasar över svenskarnas tidiga julfirande.

– Jag gick omkring i en affär härom dagen och det var julskum, julmust och lussekatter överallt. Laddningen förstörs om man använt alla symboler vi har för att skapa julstämning redan i oktober. Då totalförstör man magin, säger Blom till Aftonbladet.

Edward Blom gillar traditioner och säger att man normalt sätt pyntar och äter speciella saker för att markera ett tillfälle, men att börja julpynta redan i oktober innebär att folk släpper på alla principer.

Men Edward Blom har ingen lösning på hur man kan få folk att sluta tjuvstarta julfirandet.

– Det har ju funnits lagar och regler kring exempelvis kräft- och surströmmingspremiären, men det är oerhört fånigt om det skulle finnas en lag som dömer folk till böter eller sätter dem i fängelse ifall de plockar fram en tomte för tidigt, säger en skrattade Blom till tidningen.

Blom fortsätter att säga att tjuvstarten på julfirandet är som att vi har ett helt samhälle där alla gör uppror, och detta är något som bara tar ut all glädje i förskott och gör att det inte finns någonting kvar när själva högtiden väl kommer.

Vad tycker du om att börja fira jul redan i oktober? Dela gärna med dig av din åsikt och lämna en kommentar.

Exit mobile version