Efter 109-årsdagen – Dagny Carlssons egna ord om drottning Silvias privata överraskning: ”Jag fick…”

Dagny Carlsson har fyllt 109 år.
Då uppvaktades bloggprofilen av kungahuset.
Nu berättar hon om brevet från drottning Silvia.

Dagny Carlsson är den numera 109-åriga bloggdrottningen som tog Sverige med storm när hon passerat hundrastrecket medverkade i SVT-dokumentären ”Livet börjar vid hundra”. Filmen skildrade hur Dagny efter att ha gått en datorkurs börjat blogga med stor förtjusning och senare också framgång.

Hon har sedan dess bland annat medverkat i filmer, otaliga tv-program och även haft ett eget sommarprogram i radions P1. 2016 kom dessutom hennes egen bok, ”Livet enligt Dagny”.

Efter sin 105-årsdag fick den folkkära profilen komma till slottet och träffa kungaparet. Där fick hon bland annat ta emot en bok från drottning Silvia. Mötet med kungaparet satte avtryck i henne, och efteråt berättade Dagny glatt om samtalet med drottningen som bland annat handlade om barnbarnen.

– Hon är förtjusande. Så naturlig och inte på något vis sådär högdragen, inte det minsta. Och hjälper en på traven att prata också, om man kommer av sig lite, sade Dagny då till Aftonbladet.

När så Dagny Carlsson på lördagen firade sin 109-årsdag kom det ett brev från hovet. Det var Silvia som ville höra av sig till jubilaren.

”Jag fick tom brev från drottningen vars sekreterarare förmedlade budskapet”, skriver Dagny i sin populära blogg.

Foto: Peter Knutson, Kungahuset.se

Dagny tackar allmänheten för gratulationerna

Dagny förklarar att hon blev uppvaknad av bland annat sin systerdotter och flera andra släktingar på den stora dagen. Dessutom har hon fått mycket brev från allmänheten – och den lokala Ica-butiken hyllade henne med mazariner med Dagnys porträtt.

”Jag skall minnas den här dagen med glädje och länge. Det var många vackra gratulationskort som jag skall spara och titta på när jag känner mig ensam”, skriver Dagny i bloggen och fortsätter:

”Alla som grattade mig genom Facebook tackar jag också. Jag skall fortsätta mina skriverier och vara aktiv så länge jag orkar och akta mig för att ”gamla till mig.”

I dag skickar vi våra varmaste gratulationer till bloggaren Dagny Carlsson som fyller 109 år! Hoppas du får en fin dag, underbara Dagny. Du är allas vår förebild ❤️🎂🌷😍👍

Posted by Newsner on Friday, May 7, 2021

Stort grattis i efterskott, Dagny! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna krutgumma på vår Facebook-sida.