Efter avhoppet – Tareq Taylors besked om nya uppdraget utanför SVT: ”Det ska bli…”

Tareq Taylor har många bollar i luften.

Nu lanserar stjärnkocken ett nytt projekt på Youtube.

– Här ska vi laga mängder med härlig mat, säger Tareq Taylor i klippet.

Tareq Taylor, 52, slog igenom för den breda allmänheten när han 2017 vann tv-programmet ”Kockarnas kamp”. Sedan dess har den folkkära profilen synts flitigt i olika sammanhang.

Han har flera år i rad lagat mat i ”Stjärnorna på slottet”, haft egna program som ”Tareq Taylors matresa” och agerar jury i aktuella SVT-programmet ”Bäst i köket”.

För några veckor sedan kom även beskedet att Tareq Taylor fått det ärofyllda uppdraget att agera julvärd i SVT på julafton.

– Att vara julvärd på SVT är kanske det finaste man kan få göra. Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt, sa tv-profilen då i ett pressmeddelande.

tareq taylor, julvärd
Foto: Janne Danielsson/SVT

Tvingades ställa in uppdrag

Efter att ha skrivit på kontraktet med SVT tvingades Tareq Taylor dock ställa in ett annat uppdrag.

Eftersom julvärden måste avbryta alla reklamsamarbeten två veckor före och två veckor efter julaftonssändningen, fick Tareq Taylor nyligen ställa in ett planerat samarbete med Nescafé.

Varumärket ägs av Nestlé och har sedan tidigare bojkottats av Vårdförbundet.

– Jag förstår problematiken och lägger det här samarbetet på hyllan. Julvärdskapet är viktigt för mig, och jag vill inte att det ska bli smittat, eller kunna ifrågasättas, sa Tareq Taylor då till GP.

tareq taylor
Foto: SVT

Tareq Taylors glädjebesked

Men Tareq Taylor ligger inte på latsidan för det. Nu bekräftar nämligen stjärnkocken att han har ett annat projekt i rullning – nämligen en egen matlagningskanal på Youtube.

– Här ska vi laga mängder med härlig mat. Det ska bli sköna tips och tricks, det ska bli alla de där tricksen som gör att maten blir lättare, roligare och godare framförallt att göra hemma. Och så gäster som ska komma hit också, säger Tareq Taylor i ett klipp på Youtube.

Hittills har 52-åringen hunnit publicera två klipp, där det lagas omelett och köttbullar. Men han håller även dörren öppen för önskemål från tittarna.

– Om ni har någonting speciellt som ni skulle vilja se, så skriv det till mig, säger Tareq Taylor.

tareq taylor
Foto: Youtube

Följarnas jubel

Den nystartade kanalen har mötts av mycket positiva reaktioner.

”ÄNTLIGEN!!! Som jag väntat på detta ögonblick”, skriver en användare.

”Det ska bli grymt spännande att få följa dig”, skriver en annan.

”Du inspirerar mig och här kommer jag helt klart att hänga väldigt mycket”, skriver en tredje.